13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΕκπρόσωπος της Κυβέρνησης στα Ελευθέρια Σαλώνων ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στα Ελευθέρια Σαλώνων ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς εκπροσώπησε σήμερα, Κυριακή 10 Απριλίου 2022, την Ελληνική Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων, πρώτου Κάστρου που απελευθερώθηκε από τον Οθωμανικό ζυγό κατά την Επανάσταση του 1821, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Δελφών, στην Άμφισσα.

Αρχικά, ο κ. Χαρδαλιάς παρέστη στη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Άμφισσας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστου. Στη συνέχεια, μετέβη στην πλατεία Ησαΐα, όπου μετά την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης προς τιμήν των Εθνικών μας Ηρώων, κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Επισκόπου Σαλώνων, Ησαΐα.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε την παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν τμήματα από σχολεία όλων των βαθμίδων της Άμφισσας, πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία παραδοσιακής φορεσιάς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα από χορευτικές ομάδες τοπικών συλλόγων.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης, ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας κ. Γεώργιος Δελμούζος, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Ταξίαρχος Ιωάννης Σταματάκης ως εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Φωκίδας Ταξίαρχος Γεώργιος Καραχάλιος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Φωκίδας Πύραρχος Ευάγγελος Τσιορλίδας, Δήμαρχοι και στελέχη της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.