13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ: Η ΕΕ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ: Η ΕΕ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ»

          Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 το ΓΕΕΘΑ αποδεχόμενο την πρόσκληση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας JEAN MONNET, Καθηγητή κ. Γιάννη Βαληνάκη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, συμμετείχε στη θεματική ενότητα με τίτλο «Ο ειδικός ρόλος της Ελλάδας» του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου «Η Ευρωπαϊκή Διαχείριση του Μεταναστευτικού: Η ΕΕ, η Ελλάδα και η Τουρκία» με ομιλητή τον Διευθυντή Α΄ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ Υποστράτηγο Ιωάννη Παπαναγνώστου.

          Αντικείμενο της ομιλίας ήταν η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας, καθώς και συμμετοχή τους σε σχετικές δράσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

          Στόχος του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου, το οποίο παρακολουθούν στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης από εμπλεκόμενα Υπουργεία καθώς και στελέχη των ΕΔ, των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και ειδικοί ερευνητές, είναι η ανάδειξη των τρόπων με τους οποίους η Ελλάδα συνδιαμορφώνει και συμμετέχει στις δράσεις της ΕΕ και άλλων ευρω – ατλαντικών θεσμών στα ζητήματα Μετανάστευσης.