13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣ: Μετατίθεται το Υπουργικό Συμβούλιο - Κανονικά οι κρίσεις στις ΕΔ

ΕΚΛΟΓΕΣ: Μετατίθεται το Υπουργικό Συμβούλιο – Κανονικά οι κρίσεις στις ΕΔ

Του Ηλία Προύφα

Για τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου, μετατίθεται η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το τελευταίο για την παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο, το οποίο είχε προγραμματιστεί μια την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023.

Όπως έγινε πριν λίγο γνωστό, η ημερομηνία της συνεδρίασης αναμένεται να αλλάξει – για λίγες μόνο ημέρες – προκειμένου να συμπεριληφθεί και να συζητηθεί ολοκληρωμένα και το σημαντικό θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Όσον αφορά τις τακτικές και έκτακτες κρίσεις (Ανώτατων – Ανωτέρων) στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι συνεδριάσεις των Ανωτάτων Συμβουλίων, αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε δύο ημέρες. Μάλιστα το ίδιο διάστημα θα γίνουν και οι συνεδριάσεις για τις τοποθετήσεις των νέων Ανωτάτων και Ανωτέρων Αξιωματικών και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, στην περίπτωση που η εξαγγελία της προκήρυξης των εκλογών από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, γίνει περίπου προς το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου, οι τακτικές και έκτακτες κρίσεις που θα ακολουθήσουν καθώς και οι τοποθετήσεις, δεν θα επηρεαστούν καθόλου από την ημερομηνία των εκλογών, αφού η διάλυση της βουλής θα γίνει μετά τις κρίσεις.

Όσον αφορά τα σενάρια για τις κρίσεις, οι πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν κάνουν λόγο για μικρό αριθμό αποστρατειών και στους τρεις κλάδους.

Βέβαια τον τελικό λόγο έχουν τα Ανώτατα Συμβούλια, τα μέλη των οποίων, ήδη πρέπει να επεξεργάζονται τις καταστάσεις με τα ονόματα όσον συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες κρίσεων.