13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕκλογές ΕΣΠΕΛ: Μήνυμα του Προέδρου, Σμηναγού Θωμά Ντιντιού

Εκλογές ΕΣΠΕΛ: Μήνυμα του Προέδρου, Σμηναγού Θωμά Ντιντιού

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι και μέλη της Ε.Σ.Π.Ε.Λ.,

η ώρα των εκλογών της Ένωσής μας έφτασε. Η ώρα της ανάδειξης των ανθρώπων που θα συνεχίσουν να μας εκπροσωπούν για τα επόμενα τρία χρόνια και να αγωνίζονται για τα προβλήματά μας, είναι κοντά.

Όλες αυτές τις μέρες έχω έρθει σε επαφή με εκατοντάδες μέλη της ΕΣΠΕΛ αναλύοντας το χθες, το σήμερα, αλλά κυρίως το αύριο της Ένωσης. Σε αυτό που συμφωνούμε όλοι είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά θετικά βήματα με καθημερινές δράσεις σε όλους τους τομείς, ανεβάζοντας την Ένωσή μας σε πολύ υψηλό και αξιοζήλευτο επίπεδο, προς όφελος κυρίως των μελών αλλά και των οικογενειών τους, μία πορεία που δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει εμπόδια μπροστά της.

Εκτός από τα αρκετά τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα που έχουμε αναδείξει με έγγραφά μας προς τον ΑΔΦ Λάρισας, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και προσπαθούμε συνεχώς από κοινού να δίνουμε άμεσες λύσεις, αλλά και με επερωτήσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μέσω των βουλευτών της περιοχής μας οι οποίες έχουν απαντηθεί μέχρι σήμερα όλες, το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε στα χέρια μας και προσπαθούμε να το χρησιμοποιούμε συνεχώς, είναι η συνεχή ενημέρωση των συναδέλφων μας Στρατιωτικών για ότι τους απασχολεί με τη διοργάνωση ημερίδων.

Έχουμε πραγματοποιήσει ημερίδες στην πόλη της Λάρισας για θέματα που αφορούν τον κάθε θεσμό προέλευσης ξεχωριστά (Αποφοίτων ΑΣΣΥ, ΕΜΘ,ΕΠΟΠ), με τεράστια επιτυχία, τις οποίες αγκάλιασαν και παρακολούθησαν Στρατιωτικοί της πόλης μας, αλλά και από πολλά άλλα μέρη της χώρας μας. Τα συμπεράσματα πολλά και χρήσιμα, τα οποία μεταφέρθηκαν στους αρμόδιους φορείς προς αξιολόγηση και άμεσες ενέργειες.

Διοργανώθηκαν όμως και εκπαιδευτικές ημερίδες που αφορούν όλους εμάς αλλά και τις οικογένειές μας, όπως η ημερίδα για το bullying των παιδιών στα σχολεία, αλλά και η εκπαίδευση με πιστοποίηση (1η σειρά ΕΣΠΕΛ), που πραγματοποιήθηκε στο 404 ΓΣΝΛ για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), σε συνεργασία με την υπέροχη ομάδα του καρδιολόγου κ. Χαράλαμπου Παρίση.

Η κοινωνική προσφορά δεν θα μπορούσε να λείπει από την ατζέντα της ΕΣΠΕΛ. Έγιναν αρκετές επισκέψεις σε ιδρύματα και δομές που φιλοξενούν άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και σε Ενορίες που παράγουν φιλανθρωπικό έργο, προσφέροντας αγαθά πρώτης ανάγκης για συνανθρώπους μας που η ζωή τους γύρισε την πλάτη. Επίσης με την δημιουργία της Τράπεζας Αίματος και με την οργανωμένη συμμετοχή των μελών μας σε αιμοδοσίες, όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας στο κάλεσμα των τοπικών Νοσοκομείων για την αντιμετώπιση του COVID-19, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όποιον και όποτε χρειαστεί, με προτεραιότητα φυσικά στα μέλη μας και τις οικογένειές τους.   

Όλα αυτά όμως είναι μόνο η αρχή μπροστά στους στόχους που έχουμε βάλει για τη συνέχεια της ΕΣΠΕΛ και με τη συμμετοχή και στήριξη σας την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στο πρόσωπό μου αλλά και στην αξιόλογη ομάδα συναδέλφων που είναι δίπλα μου με πολύ όρεξη για δουλειά, όπως ο Δημήτρης Μπαζούκης, τα ιδρυτικά μέλη Γιάννης Ξανθόπουλος και Πέτρος Μπαρμπέρης, αλλά και αρκετοί άλλοι που συμπληρώνουν το παζλ αυτής της προσπάθειας, θα μας δώσετε την ώθηση να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα και να πάμε την ΕΣΠΕΛ ακόμα πιο ψηλά προς όφελος όλων μας.

Αφήνουμε όλα τα αρνητικά πίσω μας, όπως οι συνδικαλιστικές παρακρατήσεις από τις μισθοδοσίες χωρίς τη συναίνεσή μας που τόσο ενόχλησαν και πείσμωσαν το σύνολο των μελών μας, για τις οποίες δεσμεύομαι να μη τις ξανά δούμε μπροστά μας με το τέλος του τρέχοντος έτους, όπως αφήνουμε πίσω και τους λίγους ευτυχώς αρνητικούς ανθρώπους που εκπέμπουν κυρίως αντι συναδελφικότητα, ενημερωνόμαστε σωστά για ότι απορία έχουμε γυρίζοντας την πλάτη στην καθοδηγούμενη παραπληροφόρηση και συνεχίζουμε μπροστά με χαμόγελο και αισιοδοξία σαν μια μεγάλη οικογένεια.

Σας ευχαριστώ πολύ για όλα και είμαι σίγουρος ότι και την επόμενη μέρα θα συνεχίσουμε περήφανα να πορευόμαστε μαζί, με οδηγό μας την μεγάλη αυτοδιοίκητη ΕΣΠΕΛ.

Ντιντιός Θωμάς (Πρόεδρος ΕΣΠΕΛ) 6983509548