13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΕΔ και 85η ΔΕΘ. Τι ετοιμάζει η Δνση Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ

ΕΔ και 85η ΔΕΘ. Τι ετοιμάζει η Δνση Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ

Του Ηλία Προύφα

Η περυσινή παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίστηκε ως η καλύτερη όλων των ετών, όχι μόνο για την οργάνωσή της, αλλά κυρίως για την πλούσια θεματολογία της.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της παρουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων στη ΔΕΘ, εκτός από τα στατικά εκθέματα και των τριών κλάδων των ΕΔ, τη συμμετοχή των στρατιωτικών σχολών και αμυντικών επιχειρήσεων, όπως ο προσομοιωτής με την τελευταία έκδοση του F-35, της Lockheed Martin, διοργανώθηκαν από τη Διεύθυνση Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ, Workshop για όλα τα ”χακί” γούστα…

Από την Αμυντική βιομηχανία, μέχρι και τις σχέσεις των ΜΜΕ με τις ΕΔ, οι επισκέπτες του περιπτέρου του ΥΠΕΘΑ, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, να ενημερωθούν και να συμμετέχουν με ερωτήματα στις ημερίδες. Ήταν κάτι το πρωτότυπο, που αγκαλιάστηκε από το κοινό.

Φέτος μέχρι στιγμής όπως μαθαίνουμε στο kranosgr, έχει ”κλειδώσει” η διεξαγωγή της 85ης ΔΕΘ Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου, με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία.

Αυτό που φαίνεται ότι ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί, είναι η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, στη φετινή διοργάνωση και αυτό λόγω Covid -19.

Εάν η διοίκηση της ΔΕΘ, αποφασίσει η φετινή έκθεση να είναι καθαρά εμπορική, το πιθανότερο είναι να μη συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, με το περίπτερο που μέχρι τώρα γνωρίζαμε, λόγω της αποφυγής συνωστισμού, από τη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στο περίπτερο του ΥΠΕΘΑ.

Πάντως η Διεύθυνση Ενημέρωσης, ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα.

Ήδη σήμερα το πρωί, μετά και την έγκριση του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος άναψε το ”πράσινο φως”, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη σύσκεψη, υπό το Διευθυντή Ενημέρωσης, Μάνο Πιτσιδιανάκη και τη συμμετοχή των Δημοσιογράφων Χάρη Λαζαρόπουλου (Διευθυντής Β’ Ενημέρωσης ΥΠΕΘΑ), ο οποίος πέρυσι, ήταν από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ στο ”χακί” και ”έτρεξε” με επιτυχία όλα τα workshop και Γιάννη Αλεβίζου.

Η Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα και σίγουρα οι Ένοπλες Δυνάμεις, θα δώσουν το δικό τους ”στίγμα”.

Κάτι μας λέει πως τα στρατιωτικά εργοστάσια που παρασκεύασαν για τον Ελληνικό λαό, μάσκες, αντισηπτικά και φάρμακα, όπως και το Υγειονομικό των ΕΔ που έχει ταχθεί υπέρ του κοινωνικού συνόλου απέναντι στον Covid-19, θα έχουν από την Δνση Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ, την τιμητική τους…