13.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΕγκαινιάζεται το ''χακί'' πολυκατάστημα Fort Chaidari...

Εγκαινιάζεται το ”χακί” πολυκατάστημα Fort Chaidari…

Του Ηλία Προύφα

Η είδηση είχε γίνει γνωστή από το kranosgr.com, τον περασμένο Μάιο και αφορούσε την κατασκευή του πρώτου ”χακί” οικισμού στην Αθήνα, στα πρότυπα των Αμερικάνικων στρατοπέδων – οικισμών.

Πρόκειται για το γνωστό στους πάντες, πρώην στρατόπεδο του ΚΕΒΟΠ στο Χαϊδάρι, το οποίο μετατρέπετε σε υπερσύγχρονο πολυχώρο, διαμονής, ψυχαγωγίας, άθλησης, προς όφελος των δικαιούχων στελεχών και των μελών των οικογενειών τους.

Τα έργα υλοποιούνται από την ΑΣΔΥΣ, με πρωτοβουλία του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ο οποίος από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει ένα κοινωνικό πρόγραμμα για τους υφισταμένους του στρατιωτικούς, όπου ανάμεσα στα πολλά που γίνονται και θα γίνουν ακόμη, όπως η δημιουργία και επιπλέον χώρων παραθερισμού για τους Επαγγελματίες Οπλίτες, η κατασκευή ξενώνων, ΣΟΑ, ΣΟΜΥ και ΣΟΕΠ, η αναβάθμιση των στρατιωτικών εκμεταλλεύσεων (ΚΑΑΥ- ΛΑΦ), συμπεριλαμβάνεται και ο πρώτος ”χακί” πολυχώρος.

Στα πρότυπα του Ολυμπιακού χωριού για τη στέγαση, του Ιδρύματος Πολιτισμού ”Σταύρος Νιάρχος” για τη διασκέδαση και ξεπερνώντας ακόμη και τις περιβόητες ”Αμερικανικές βάσεις”, στο πρώην στρατόπεδο του ΚΕΒΟΠ, θα υπάρχουν νέα ΣΟΑ – ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ, Εκκλησία, ιατρείο, οδοντιατρείο, φαρμακείο, Βρεφονηπιακός Σταθμός, Σούπερ Μάρκετ, πρατήριο υγρών καυσίμων, καταστήματα στρατιωτικών ειδών – ένδυσης – υπόδησης, πάρκο αναψυχής, παιδότοποι, χώροι άθλησης, κινηματογράφος, Λέσχη, καφετέρια, δηλαδή ένα μικρό χωριό, που δε θα έχει να ζηλέψει τίποτα, από τις περιβόητες Αμερικανικές βάσεις (American Camps), οι οποίες είμαι μια μικρή ασφαλής πολιτεία μέσα σε μια μεγάλη πόλη.

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, μία από τις μονάδες που έχουν ολοκληρωθεί και θα εγκαινιαστούν είναι το πολυκατάστημα του Στρατού που ενσωματώθηκε με το ΕΚΕΜΣ.

Το Ειδικό Κέντρο Εφοδιασμού Μονάδων Στρατού (ΕΚΕΜΣ) του Χαϊδαρίου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Αττικής, μετά από αυτό του Βύρωνα, και περιλαμβάνει πρατήριο τροφίμων και πολυκατάστημα. Η πύλη του βρίσκεται επί της οδού Μπουμπουλίνας και έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και λίγες μέρες.

Ο χώρος περιλαμβάνει πάρκινγκ και παιδική χαρά και η γενική εικόνα του σημείου όπως φαίνεται από την οδό Μπουμπουλίνας είναι αναβαθμισμένη σε επίπεδο καθαριότητας και με την δημιουργία πράσινων παρτεριών.