13.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΔωρεάν κιλοβατόρες σε στελέχη της ΠΑ. Να εφαρμοστεί το μέτρο και στα...

Δωρεάν κιλοβατόρες σε στελέχη της ΠΑ. Να εφαρμοστεί το μέτρο και στα ΣΟΑ του ΣΞ ακριτικών περιοχών

Του Ηλία Προύφα

Για ανισότητα ανάμεσα σε στελέχη των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, κάνουν λόγο στρατιωτικοί οι οποίοι διαμένουν σε ΣΟΑ του Στρατού Ξηράς, σε Έβρο, Νησιά και όχι μόνο.

Όπως αναφέρουν ξανά στο kranosgr.com, το οποίο από τις 25 Ιουλίου 2021, είχε αναδείξει το θέμα, σε οικήματα όπου διαμένουν στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, στους χώρους διασποράς (ΣΟΑ κατά τη ”χακί” ορολογία), οι διαμένοντες έχουν το προνόμιο της δωρεάν παροχής από την υπηρεσία ενός ικανοποιητικού αριθμού δωρεάν κιλοβατώρων ανά λογαριασμό (περίπου 600 το μήνα).

Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει και για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς, τα οποία αισθάνονται αδικημένα, σε σχέση με τους συναδέλφους τους της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δε γνωρίζουμε εάν ακόμη ισχύει το μέτρο στην ΠΑ, πάντως αυτό που ζητούν τα στελέχη και θα πρέπει να ισχύσει εάν εφαρμόζεται ακόμη στην ΠΑ, είναι η δωρεάν παροχή ενός αριθμού κιλοβατώρων και στα στελέχη του Στρατού Ξηράς, που υπηρετούν στις δύο μεραρχίες του Έβρου και διαμένουν σε ΣΟΑ, όπως και των νησιών του Βορείου Αιγαίου, περιοχών της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, στα Ελληνοαλβανικά και Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.