13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΔυσμενή μισθολογική μεταχείριση απόφοιτων ΑΣΣΥ. Αναφορά στη ΒτΕ

Δυσμενή μισθολογική μεταχείριση απόφοιτων ΑΣΣΥ. Αναφορά στη ΒτΕ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΣΤΗ ΒτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΜΕΝΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΣΣΥ

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε ΑΝΑΦΟΡΑ στη ΒτΕ για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών των αποφοίτων ΑΣΣΥ.

Ειδικότερα:

Προς τους Υπουργούς Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα κατατέθηκε ως αναφορά το υπ.’ Αριθμ. 17/16-7-2020 έγγραφο του ΣΑΣΜΥ, σχετικά με τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία που επικρατεί στις τάξεις των αποφοίτων ΑΣΣΥ αναφορικά με το ζήτημα του μισθολογίου, με αφορμή φήμες που διακινούνται δημόσια περί της αναμόρφωσης αυτού.

Ο ΣΑΣΜΥ με το έγγραφό του προβαίνει σε προτάσεις και καλεί την Πολιτεία να προχωρήσει στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν, καθόσον με απόλυτη βεβαιότητα η Πολιτεία επιφυλάσσει μια επιλεκτικά δυσμενή μεταχείριση για όσους εντάσσονται στη Β’ Κατηγορία, διότι μεταξύ εισαγωγικού και καταληκτικού κλιμακίου ο ΒΜ αποκλίνει σημαντικά, με ότι αυτό συνεπάγεται.


Το ΚΙΝΑΛ με τις αυτές κινήσεις του, φαίνεται ότι στηρίζει εμπράκτως και διαχειρίζεται θετικά με ότι αυτό συνεπάγεται τα προβλήματα του Συνδέσμου,