13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΔρίβας - Κωσταράκος σε υψηλή συνάντηση για την άμυνα και την ασφάλεια

Δρίβας – Κωσταράκος σε υψηλή συνάντηση για την άμυνα και την ασφάλεια

Δυό δικοί μας άνθρωποι ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός ε.α. Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αντιστράτηγος ε.α. Χρήστος Δρίβας, θα είναι οι δύο στρατιωτικοί ομιλητές σε υψηλού επιπέδου συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Ικάρων, με την συμμετοχή, Πανεπιστημιακών, διπλωματών, στρατηγικών αναλυτών κ.λ.π.

Αναφερόμαστε στην διοργάνωση του 15ου Common Security and Defense Policy (CSDP) High Level Course (HLC) 2019 – 2020 Module 3’’ που θα διεξαχθεί από τις 2 ως τις 6 Νοεμβρίου 2020 στη Σχολή Ικάρων, στο Τατόι και για πρώτη φορά ανατέθηκε στη χώρα μας από το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Ασφάλειας και Άμυνας (ESDC).

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ανέλαβε να φέρει σε πέρας αυτή την υψηλών απαιτήσεων εκπαιδευτική δραστηριότητα.
 

Σκοπός του Σχολείου είναι η προώθηση και ανάπτυξη της κοινής αντίληψης επί θεμάτων Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ) μεταξύ πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού. Επιπλέον, επιδίωξη του CSDP HLC είναι να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να έχουν τις ικανότητες να στελεχώσουν με επιτυχία ηγετικές θέσεις που σχετίζονται με θέματα Κοινής Πολιτικής Ασφαλείας και Άμυνας, διαχείρισης κρίσεων και ενίσχυσης των στρατιωτικών δυνατοτήτων στο ευρύτερο πλαίσιο της ΚΕΠΠΑ στην ΕΕ.

ΠΗΓΗ: https://www.alithia.gr