13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΔκτης Γ'ΣΣ Αντγος Σωτ. Κωστάκογλου: ''Το NRDC-GR είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει σε...

Δκτης Γ’ΣΣ Αντγος Σωτ. Κωστάκογλου: ”Το NRDC-GR είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε αποστολή του αναθέσει το ΝΑΤΟ”

Του Ηλία Προύφα

Την ετοιμότητα του Νατοϊκού Στρατηγείου της Θεσσαλονίκης, επεσήμανε ο Διοικητής του Γ’ΣΣ/NRDC-GR, Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της επιτυχημένης πολυεθνικής άσκησης Gordian Knot 2022, στο στρατόπεδο ”ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ” Ασήρου, τόνισε τη σπουδαιότητα του στρατηγείου αλλά κυρίως την ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται ο σχηματισμός, ο οποίος μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε επιχειρησιακή αποστολή του αναθέσει το ΝΑΤΟ.

Οι δηλώσεις αυτές μόνο τυχαίες δεν είναι, αφού γίνονται λίγες ώρες μετά την τελευταία κρίση στην Ουκρανία, με την πυραυλική επίθεση στην Πολωνία και το μπαράζ των Ρωσικών βομβαρδισμών σε όλη την Ουκρανία.

Να θυμίσουμε ότι ο Στρατηγός Κωστάκογλου, ήταν αυτός που βρέθηκε και συνομίλησε με τα στελέχη του ΣΞ, που μετέβησαν στην πολυεθνική δύναμη στη Βουλγαρία, η οποία συγκροτήθηκε μετά την κρίση στην Ουκρανία, ενώ έχει συμμετάσχει και σε σημαντικές συναντήσεις σε Αμερικανούς και Ευρωπαίους Επιτελείς σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Η κατάσταση στην Ουκρανία δυσκολεύει και το Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στις όποιες εξελίξεις…

Δείτε το βίντεο: