13.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. ΤΙ...

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ»

Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος απηύθυνε χαιρετισμό στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Η αναζήτηση εξαφανισμένων ανηλίκων και ενηλίκων. Τι μπορούν να κάνουν οι συναρμόδιοι θεσμικοί φορείς», το οποίο διοργάνωσε ο εθελοντικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και έχει ως σκοπό τη μετάδοση γνώσεων και δεξιοτήτων στο προσωπικό θεσμικών φορέων όπως η Δικαιοσύνη, οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας σχετικά με τις καλές πρακτικές και τα εργαλεία αναζήτησης εξαφανισμένων συνανθρώπων μας.

            Στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη του σεμιναρίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος χαρακτήρισε την εξαφάνιση προσώπων ως θλιβερό φαινόμενο και παγκόσμιο πρόβλημα, που δυστυχώς παρουσιάζει αυξητική τάση και στην ελληνική κοινωνία. Επεσήμανε δε, την αναγκαιότητα άμεσης και αποτελεσματικής κινητοποίησης όλων των συναρμόδιων φορέων εντός ενός προκαθορισμένου πλαισίου συνεργασίας που θα βασίζεται στον συντονισμό και στην αμφίδρομη ενημέρωση.

            Επίσης, τόνισε το εκπαιδευτικό όφελος του σεμιναρίου ως προς την καλύτερη διαχείριση των περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων και ενηλίκων, αλλά και την πολύτιμη συνδρομή της τεχνολογίας στο ζήτημα αυτό, φέρνοντας ως παράδειγμα την καινοτόμο εφαρμογή Missing Alert του «Χαμόγελου του Παιδιού» που δίδει τη δυνατότητα ενεργού συμμετοχής στην προσπάθεια ανεύρεσης αγνοουμένων.

            Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που οι Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν διαχρονικά με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Οργανισμού για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του σεμιναρίου, εκφράζοντας την προσδοκία ότι οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με το ευαίσθητο θέμα της ανεύρεσης εξαφανισμένων συνανθρώπων μας.             Κατά την παραμονή του στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στην Αγία Παρασκευή, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις κοινωφελείς δραστηριότητες του και να περιηγηθεί από τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο στους χώρους και το Κέντρο Επιχειρήσεων αναζήτησης εξαφανισμένων ατόμων.