13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ...

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.

Την Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2021, διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης σύσκεψη με τίτλο «JUMBO Intelligence Community MeetingforJEIS» και θέμα την πρόοδο υλοποίησης των εργασιών ίδρυσης της Διακλαδικής Σχολής Πληροφοριών της ΕΕ (Joint EU Intelligence School–JEIS), η συγκρότηση της οποίας έχει αναληφθεί από τη Διεύθυνση Πολιτικής Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ.

            Η ίδρυση της JEIS εντάσσεται στα προγράμματα της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO- Permanent Structure Organization)της ΕΕ και τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EDA). ΣτηνJEISσυμμετέχει πέραν της χώρας μας και η Κύπρος, καθώς και η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία και η Τσεχία με καθεστώς παρατηρητών.

            Στη σύσκεψη συμμετείχανοι εκπρόσωποι πέντε Κρατών Μελών της PESCO(Κύπρος,Ολλανδία, Ουγγαρία,Πορτογαλία και Σλοβενία), καθώς και εκπρόσωποι του EDA, του EUMS (European UnionMilitaryStaff)και του MPCC (Military Planningand Conduct Capability).

            Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις επί του οδικού χάρτη ενεργειών ολοκλήρωσης του εγχειρήματος και ανταλλαγή απόψεων, επί της συμμετοχής και έτερων κρατών– μελών της ΕΕ στο εν λόγω πρόγραμμα.