13.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΔιαμαρτυρία για την μεταχείριση των ΟΒΑ που απολύθηκαν από το Στρατό 

Διαμαρτυρία για την μεταχείριση των ΟΒΑ που απολύθηκαν από το Στρατό 

Επιστολή πρώην ΟΒΑ στο kranosgr.com

Με την παρούσα επιστολή θέλω να εκφράσω την έντονη μου διαμαρτυρία για την μεταχείριση των ΟΒΑ που απολύθηκαν από τον Στρατό. 

Οι ΟΒΑ που απολύθηκαν από τον Στρατό έχουν υπηρετήσει τη χώρα με αυταπάρνηση και αφοσίωση για πολλά χρόνια. Πολλοί από αυτούς έχουν χάσει χρόνια από τη ζωή τους και έχουν υποστεί σοβαρά προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Είναι λοιπόν αδιανόητο να μην δικαιούνται τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους πολίτες, όπως το επίδομα ανεργίας  αλλά και η επιστροφή καταθέσεων ΕΛΟΑΣ. 

Το επίδομα ανεργίας είναι ένα βασικό δικαίωμα όλων των πολιτών που χάνουν τη δουλειά τους. Οι ΟΒΑ που απολύθηκαν από τον Στρατό δεν έχουν καμία άλλη πηγή εισοδήματος και είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν νέα εργασία χωρίς έστω αυτή τη μικρή βοήθεια . Η μη χορήγηση επιδόματος ανεργίας τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. 

Μετά από επικοινωνία  με το ΜΤΣ ενημερωθήκαμε  ότι οι ΟΒΑ δεν δικαιούνται επιστροφή των κρατήσεων τους με τη δικαιολογία ότι αυτά τα λεφτά πηγαίνουν υπερ κοινωνικών πόρων του ταμείου. Εδώ μιλάμε για μια πρωτοφανή κλοπή των χρήματων για τα οποία εργαστήκαμε ενώ την ίδια στιγμή οποιοσδήποτε στρατιωτικός που αποχωρεί  από το στράτευμα μπορεί να συζητήσει και να λάβει τα χρήματα που έδωσε πίσω. 

Οι ΟΒΑ που αποχωρήσαν  πρόσφατα έχουν καταθέσει μεγάλα ποσά στο ΕΛΟΑΣ, τα οποία έχουν συσσωρευτεί με τα χρόνια. Η μη επιστροφή αυτών των καταθέσεων είναι μια αδικία που πρέπει να διορθωθεί. 

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πρέπει να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να χορηγήσει στους ΟΒΑ που αυτά που δικαιούνται ως πολίτες μιας πολιτισμένης χώρας και να σταματήσει να μας αντιμετωπίζει ως παιδιά άλλου θεού.