13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΔιαγωνισμός Αρμάτων: Η Κομοτηνή άφησε εκτός τα άρματα της Αλεξανδρούπολης

Διαγωνισμός Αρμάτων: Η Κομοτηνή άφησε εκτός τα άρματα της Αλεξανδρούπολης

Του Ηλία Προύφα

Υπερείχε σε όλα η 211 Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Κομοτηνής, η οποία σάρωσε στον προχθεσινό διαγωνισμό αρμάτων που πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής Πετροχωρίου Ξάνθης.

Αφήνοντας δεύτερους τους Αμερικανούς και τρίτο τον ουλαμό της 25ης ΕΜΑ, της 25ης Ταξιαρχίας από την Ξάνθη, κατέκτησε επάξια την πρώτη θέση.

”Διαγωνιστική ήττα για τη 12η Μεραρχία”

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης και δύο ουλαμοί από τη 12η Μεραρχία Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα η 21 ΕΜΑ από την 23η ΤΘΤ και 12η ΕΜΑ από την 31 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, οι οποίες παρά την αξιόλογη παρουσία δεν τα κατάφεραν και έμειναν εκτός βάθρου, κατακτώντας τις τελευταίες 4η και 5η θέσεις.

Του χρόνου καλύτερα!

Σύμφωνα τώρα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ:

Από την Δευτέρα 14 έως την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός Ουλαμών Αρμάτων των Μονάδων Τεθωρακισμένων που διαθέτουν άρματα LEO2 (A4 και HEL) με συμμετοχή τμήματος των United States Army Europe (USAREUR), στο Πεδίο Βολής Αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης.

    Οι Ουλαμοί αξιολογήθηκαν σε επιχειρησιακές διαδικασίες με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, οι οποίες ήταν εστιασμένες σε θέματα τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής της βολής και τεχνικών θεμάτων των αρμάτων.

    Η τελική κατάταξη των Ουλαμών, αποτελεί συνδυασμό του χρόνου που χρειάστηκε το κάθε πλήρωμα για να ολοκληρώσει τις δοκιμασίες, σε συνάρτηση με επιμέρους βαθμολόγηση των δεξιοτήτων του και ειδικά της ευστοχίας των βολών των πληρωμάτων των αρμάτων.

    Σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού ιδιαίτερα εμφανής ήταν η προσπάθεια, το πάθος και η γνώση των αντικειμένων από τους διαγωνιζόμενους, καθώς και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας του προσωπικού.

(Φωτό αρχείου)