13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΔημοσκόπηση PRORATA: Παραμένει κυρίαρχος ο Μητσοτάκης. Στην πρώτη τριάδα δημοφιλίας με άνοδο...

Δημοσκόπηση PRORATA: Παραμένει κυρίαρχος ο Μητσοτάκης. Στην πρώτη τριάδα δημοφιλίας με άνοδο ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Του Ηλία Προύφα

Αναμενόμενο για τους γνωρίζοντες τα του Πενταγώνου και για όσους ασχολούνται με το στρατιωτικό ρεπορτάζ, έχοντας καθημερινή επαφή με τα στελέχη.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, παρά τη δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα, παραμένει ως ένας από τους τρεις δημοφιλέστερους υπουργούς της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, μαζί με τους Νίκο Δένδια και Κυριάκο Πιερρακάκη.

Οι λόγοι, τους οποίους αναφέραμε πολλές φορές στο kranosgr, πάρα πολλοί. Κυρίως ο χαρακτήρας, το έργο που παρουσίασε και οι συνεργάτες που έχει επιλέξει.

Οι πολίτες, ανάμεσα σε αυτούς και στελέχη των ΕΔ, αναγνωρίζουν την καλή δουλειά και όταν έρθει η ώρα ανταποδίδουν…

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση,

Εξακολουθεί να παραμένει κυρίαρχος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τις δυσκολίες που βιώνει η ελληνική κοινωνία εν μέσω πανδημίας: σε πανελλαδική μέτρηση της Prorata, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 8 έως 11 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφεται με σημαντική διαφορά ως ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, παρά την ελαφρά μείωση της δημοφιλίας του, με το 46% να δηλώνει πως «σίγουρα ή μάλλον τον συμπαθεί». Είναι χαρακτηριστικό ότι μία μεγάλη πλειοψηφία ζητά την εξάντληση της τετραετίας.

 Ακολουθεί σε δημοτικότητα ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 35%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με ποσοστό 29%, η Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 24%, ο Γιάννης Βαρουφάκης με ποσοστό 23% και ως ουραγός μεταξύ των πολιτικών αρχηγών καταγράφεται ο Κυριάκος Βελόπουλος, με το αντίστοιχο ποσοστό των θετικών εντυπώσεων να περιορίζεται στο 10%.

Μεταξύ των προσώπων της κυβέρνησης, ως τα δημοφιλέστερα στο εκλογικό σώμα  ανεξαρτήτως εκλογικής προτίμησης καταγράφονται ο Νίκος Δένδιας με 60% , ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 53% ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 46%, ο Κωστής Χατζηδάκης με 42% και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 42%, ενώ μεταξύ των προσώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως τα δημοφιλέστερα στο ευρύ κοινό αναδεικνύονται ο Ανδρέας Ξανθός με 50% -που έχει «αγγίξει» και ψηφοφόρους άλλων κομμάτων με την μετριοπάθεια των τοποθετήσεών του- και ακολουθούν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 46% και η Έφη Αχτσιόγλου με 41%.