13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔημοσκόπηση Alco: Απαραίτητες οι απαγορεύσεις στους ανεμβολίαστους λέει το 54% - Προβάδισμα...

Δημοσκόπηση Alco: Απαραίτητες οι απαγορεύσεις στους ανεμβολίαστους λέει το 54% – Προβάδισμα 12,8 μονάδων για ΝΔ

Την προτίμηση των ψηφοφόρων απολαμβάνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Μάλιστα, οι απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους είναι αποδεκτές από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων, που θεωρούν επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασκεί την κατάλληλη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Η δημοσκόπηση, που διαμορφώθηκε και από ερωτήματα πολιτών, πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 17 Ιουλίου 2021 από την ALCO και μεταδόθηκε σήμερα, Δευτέρα, 19 Ιουλίου.

Δημοσκόπηση Alco: Απαραίτητες οι απαγορεύσεις στους ανεμβολίαστους λέει το 54% - Προβάδισμα 12,8 μονάδων για ΝΔ

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 36,9%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,1%. Το ΚΙΝΑΛ έχει 7%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,6%, το ΜεΡΑ25 με 3,6%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 11%.

προθεση 1
προθεση 2

Στην ερώτηση “Ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό;”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ποσοστό 40% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 31% έχει αποκτήσει καλύτερη άποψη για τον πρωθυπουργό μετά τις εκλογές σε αντίθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που μόλις το 10% απέκτησε καλύτερη γνώμη.

πρωθυπουργος
γνωμη

Στην ερώτηση αν οι απαγορεύσεις για όσους δεν είναι εμβολιασμένοι είναι απαραίτητες για την προστασία της δημόσιας υγείας ή συνιστούν αδικαιολόγητο διχασμό της κοινωνίας, το 54% τις θεωρεί απαραίτητες ενώ το 39% διχαστικές ενώ ένα 7% δεν απάντησε.

εμβολια

Σε συνέχεια των πολιτικών αποτελεσμάτων, το 65% των ερωτηθέντων είναι ικανοποιημένοι από λίγο, αρκετά έως πολύ από το έργο της κυβέρνησης, δυο χρόνια μετά τις εκλογές. Αντίθετα μόλις το 49% αντίστοιχα είναι ικανοποιημένοι από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

ικανοποιηση

Στους ξεχωριστούς τομείς της κυβερνητικής πολιτικής οι πολίτες θεωρούν πως είναι καλύτερη η κατάσταση σε σχέση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξωτερική πολιτική, στην οικονομία και στο μεταναστευτικό, ενώ μοιρασμένη είναι η κατάσταση στην υγεία και την παιδεία. Αρνητικό είναι το πρόσημο στα εργασιακά και στην εγκληματικότητα με την κυβέρνηση να καταγράφει χαμηλά ποσοστά.

συγκριση κυβερνησης

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr