13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔεν τους ξέχασε…

Δεν τους ξέχασε…

Πάντα κοντά στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα στελέχη τους ο Θανάσης Παιδής, θεώρησε χρέος του – με την λήξη των περιορισμών στις μετακινήσεις που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού – να μεταβεί στο Σαραντάπορο.

Εκεί βρέθηκε στον χώρο όπου κατέπεσε το ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πριν από τρία χρόνια – στις 19 Απριλίου του 2017 – και απέτισε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους στρατιωτικούς που έφυγαν από την ζωή εν ώρα καθήκοντος.

Φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών που επέβαλε η πανδημία δεν πραγματοποιήθηκε η τελετή στη μνήμη των πεσόντων υποστράτηγου  Ιωάννη Τζανιδάκη, συνταγματάρχη  Θωμά Αδάμου, ταγματάρχη  Δημοσθένη Γούλα και υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, τους οποίους η Πολιτεία τίμησε μετά θάνατον αποδίδοντάς τους τον βαθμό του Αντιστρατήγου, καθώς «Απεβίωσαν Κατά την Εκτέλεση Υπηρεσίας Αυξημένου Κινδύνου».

Ο Θανάσης Παιδής, ως αιρετός που προέρχεται από την περιοχή της Ελασσόνας, δεν ξέχασε τους πεσόντες στρατιωτικούς και άφησε λίγα λουλούδια στο μνημείο που στέκει για να υπενθυμίζει την τραγική απώλεια.

«Διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη των τεσσάρων αξιωματικών που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη των άξιων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων που έχασαν τη ζώη τους» τόνισε ο Θανάσης Παιδής.