13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΔείτε το συγκλονιστικό οδοιπορικό του Στρατιωτικού συντάκτη του ΑΝΤ1 Χρήστου Μαζανίτη στον...

Δείτε το συγκλονιστικό οδοιπορικό του Στρατιωτικού συντάκτη του ΑΝΤ1 Χρήστου Μαζανίτη στον Έβρο!

ΔΕΙΤΕ: Όλο το ντοκιμαντέρ του ΑΝΤ1 στον Έβρο (βίντεο)

Ολόκληρη η εκπομπή Special Report με το οδοιπορικό σε Έβρο και Τουρκία για την κρίση του μεταναστευτικού

Την περασμένη Τρίτη στην εκπομπή Special Report του ΑΝΤ1 προβλήθηκε το μεγάλο αφιέρωμα για τον Έβρο και την κρίση του μεταναστευτικού. Ο έμπειρος δημοσιογράφος, Τάσος Τέλλογλου, και ο συντάκτης του στρατιωτικού ρεπορτάζ, Χρήστος Μαζανίτης, πραγματοποίησαν ένα πολύ μεγάλο οδοιπορικό, σε Ελλάδα και Τουρκία, που ξεκίνησε αρκετό καιρό πριν ξεσπάσει η κρίση στον Έβρο και συνεχίστηκε αμέσως μετά.

Ο Τάσος Τέλλογλου ταξίδεψε στην Τουρκία και κατέγραψε την εκμετάλλευση και την επιχείρηση προπαγάνδας που έχουν στήσει οι Τούρκοι αλλά και την οργάνωση επιθέσεων εναντίον της Ελλάδας.

Από την άλλη, ο Χρήστος Μαζανίτης βρέθηκε δύο φορές στον Έβρο. Την μία πριν και την δεύτερη αφότου ξέσπασε η κρίση. Είναι ο μόνος δημοσιογράφος που κατάφερε επί ελληνικού εδάφους να καταγράψει και να μεταδώσει πλήρως την κατάσταση που επικρατεί. Βρέθηκε στις κοινές περιπολίες Αστυνομίας – Στρατού, μπήκε στα πλωτά και κατέγραψε περιπολίες στο Δέλτα του Έβρου ποταμού, μπήκε στο ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού με το οποίο πραγματοποιούνται οι επιχειρήσεις φύλαξης των συνόρων μέρα – νύχτα, βρέθηκε στις μάντρες που κρατούνται τα δεκάδες κατασχεμένα αυτοκίνητα των διακινητών.

Όμως, το πιο εντυπωσιακό είναι ότι για πρώτη φορά προβλήθηκαν εικόνες από τις καβάτζες των διακινητών, στο Δέλτα του Έβρου, στο Διδυμότειο, στην Ροδόπη. Εντόπισε και μίλησε με παράνομους μετανάστες που μόλις είχαν περάσει τα σύνορα. Ανατριχιαστική ήταν η μαρτυρία του ιατροδικαστή του νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, που μίλησε για τους νεκρούς αλλοδαπούς που βρίσκονται στα αζήτητα.