13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΤα συγχαρητήρια του ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου στα στελέχη των ΕΔ

Τα συγχαρητήρια του ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου στα στελέχη των ΕΔ

Μετά την τελική φάση της ασκήσεως «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ ‘21» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ», σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπρόσωπους του Τύπου, από το Πεδίο Βολής «Ψηλός Στάλος» του Έβρου:

«Ολοκληρώθηκε η κλιμάκωση της μεγάλης Τακτικής Μετά Στρατευμάτων Άσκησης «Παρμενίων 2021» και μόλις παρακολουθήσαμε την τελική φάση της. Θεωρώ ότι ήταν μια εξαιρετική επίδειξη ισχύος πυρός, συνδυασμού μέσων επιγείων και πτητικών μέσων, ελικοπτέρων, αεροσκαφών και των συνολικών ικανοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήταν μια επίδειξη που πέρυσι δεν είχαμε την ευκαιρία να τη δούμε μέσω… αφού δεν είχε διοργανωθεί, φέτος όμως επανήλθε μ’ αυτό τον εξαιρετικό τρόπο ώστε να καταδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία, η φοβερή συνολική δυνατότητα και τελικά το αποτρεπτικό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συντελεστές για την επιτυχή έκβαση αυτής της Άσκησης.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες ολοένα και πιο ισχυρές για να διασφαλίζουν έναντι κάθε απειλής, κάθε επιβουλέα, την εδαφική ανεξαρτησία και να προασπίζονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Δηλώνω ευτυχής  που αποτελώ μέρος της προσπάθειας για την επαύξηση των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε μέσω της Αμυντικής Διπλωματίας που ασκείται εντατικότατα και παράγει αποτελέσματα, είτε μέσω της επίσης εντατικής προσπάθειας να εξοπλιστούν οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα πλέον σύγχρονα και άρτια οπλικά συστήματα σε θάλασσα, αέρα και ξηρά, είτε μέρος αυτής της προσπάθειας για την αναβάθμιση και των συνολικών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων σε προσωπικό, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τη Στρατιωτική Ηγεσία η οποία βέβαια συμβάλλει με το σχεδιασμό της, κατά τρόπο καταλυτικό, στη συνολική αυτή προσπάθεια.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους σχεδιαστές και τους εκτελεστές της φετινής άσκησης «Παρμενίων 2021».

Σας ευχαριστώ».

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????