13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘΡΗΣΚΕΙΑΔέος! Την εικόνα της Παναγίας μετέφερε στο Γράμμο ο ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανής

Δέος! Την εικόνα της Παναγίας μετέφερε στο Γράμμο ο ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανής

Στην Ελληνοαλβανική μεθόριο και συγκεκριμένα στη μαρτυρική Γράμμουστα βρέθηκε το πρωί της Κυριακής, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, προκειμένου να παραστεί στη Θεία Λειτουργία και κυρίως στην τελετή των Θυρανοίξιων του νέου Παρακκλησίου της Αγίας Παρασκευής.

Μάλιστα, αμέσως μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γράμμουστα, η Ιερά εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας, μεταφέρθηκε εν πομπή στο νέο Παρεκκλήσιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ditikostipos.gr, την Ιερά εικόνα μετέφεραν πολίτες αλλά και για μεγάλο διάστημα την εικόνα της Παναγίας πήραν στα χέρια τους ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, ενώ ακολούθησαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γρηγόρης Γρηγοριάδης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλο. Αξίζει να αναφερθεί ότι η απόσταση από τον έναν Ιερό Ναό στον άλλο είναι περίπου 20 λεπτά και ανηφορική.

Ο κ. Στεφανής ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος που είχε την ευκαιρία να πάρει στα χέρια του την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, ενώ σε κάποια στιγμή δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, κάτι που ίσως για πρώτη φορά είδαμε από τον υφυπουργό.

Αμέσως μετά, μέσα σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης, ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ Δαυίδ, τέλεσε τα Θυρανοίξια του νέου Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, Γράμμουστας, την οποία είχε θεμελιώσει ο μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Σεραφείμ και θα εγκαινίασει ο διάδοχος του.

(θα ακολουθήσει εκτενές ρεπορτάζ για τα Θυρανοίξια)

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες από την λιτανεία