13.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΔένδιας: Τέλος οι μονάδες με πληρότητα 30% - Αλλάζουν τα πάντα στις...

Δένδιας: Τέλος οι μονάδες με πληρότητα 30% – Αλλάζουν τα πάντα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Του Ηλία Προύφα

Επιτέλους οι Ένοπλες Δυνάμεις εισέρχονται σε νέα εποχή, όπου δε θα υπάρχουν μικρά ”ανενεργά” στρατόπεδα για την εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών και όχι της Εθνικής Άμυνας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να εκσυγχρονιστούν και ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας, μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία θα τα καταφέρει.

Οι…αντιστάστεις θα είναι πολλές, κυρίως από τοπικές κοινωνίες και πολιτικούς παράγοντες, ακόμη και από θρησκευτικούς.

Τα πάντα γύρω μας αλλάζουν και όπως δήλωσε χθες σε ομιλία του στην Πάτρα ο Νίκος Δένδιας, ”πρέπει να περάσουμε σε μια νέα εποχή στις Ένοπλες Δυνάμεις. Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τα πάντα.

Είναι πρόκληση για εμάς να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των αεροσκαφών μας. Θα πάμε σε τρεις βασικούς τύπους, στο F-16 Viper, το καλύτερο F-16 που έχει πετάξει ποτέ. στα Rafale, ένα αεροπλάνο προηγμένης τεχνολογίας, τρομερών δυνατοτήτων. Και βέβαια σε λίγα χρόνια στο πιο σύγχρονο αεροπλάνο που πετάει στους δυτικούς ουρανούς, στο F- 35.

Με σύγχρονα αεροσκάφη με πολύ μεγαλύτερη δύναμη πυρός από τα αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς, που μας κοστίζουν πολύ περισσότερο στην πράξη, γιατί πρέπει να έχουμε πολύ περισσότερες γραμμές συντήρησης αεροσκαφών.

Και προχωράμε σε μία νέα πραγματικότητα και στη διασυνδεσιμότητα του συνόλου των πλατφορμών μάχης που έχουμε. Τα παλιά μας αεροσκάφη δεν μπορούν να μπουν σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα. Η τεχνολογία που χρειάζεται για να είναι απολύτως διασυνδεδεμένα δεν υπάρχει και για να τη δημιουργήσουμε είναι πανάκριβη”.

Δείτε το βίντεο: