13.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΔένδιας - Οικονόμου στα γραφεία τους στο Γ'ΣΣ/NRDC-GR

Δένδιας – Οικονόμου στα γραφεία τους στο Γ’ΣΣ/NRDC-GR

Του Ηλία Προύφα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023,  την έδρα του Γ´ Σώματος Στρατού/ NRDC – GREECE στη Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Οικονόμου. 

Ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Γ´ Σώματος Στρατού/.  NRDC – GREECE Αντιστράτηγο Πάρη Καπραβέλο για τον ρόλο, την αποστολή και τις δραστηριότητες του Γ´ Σώματος Στρατού και του ΝRDC – GREECE, ενώ κατόπιν μετέβη στο νέο του γραφείο εντός του Γ’ΣΣ.

Το Υπουργικό γραφείο όπως είχαμε δημοσιεύσει στο kranosgr.com, στεγάζεται στο κτίριο της Ταξιαρχίας Διαβιβάσεων του Γ’ΣΣ, όπου βρίσκεται και το γραφείο του Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Οικονόμου, το οποίο από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του πριν τέσσερα χρόνια, δουλεύει ακατάπαυστα και επιτυχώς προς όφελος του πολιτικού προσωπικού (αρμοδιότητα του Γ.Γ).

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του Νίκου Δένδια, ο οποίος για πρώτη φορά στην ιστορία του ΥΠΕΘΑ, αποκεντρώνει το επιτελείο του ΥΕΘΑ στη Μεσογείων, στέλνοντας στενούς του συνεργάτες στη συμπρωτεύουσα, όπου θα χειρίζονται όλα τα θέματα της Βορείου Ελλάδος.

Μάλιστα συχνά θα μεταβαίνει και ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη, (η πρώτη επίσκεψη είχε προγραμματιστεί για τις ημέρες διεξαγωγής της ΔΕΘ, αλλά ακυρώθηκε λόγω εκτάκτων συνθηκών), για συναντήσεις με φορείς της περιοχής ευθύνης της 1ης Στρατιάς, δηλαδή από Λάρισα νότια, Κέρκυρα και Ιωάννινα δυτικά, Καστοριά, Φλώρινα Βόρεια και μέχρι την Ορεστιάδα ανατολικά, οι οποίοι δε θα χρειάζεται να μεταβαίνουν πλέον στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη δημιουργία του γραφείου, δεν απαιτήθηκε καμία οικονομική επιβάρυνση, αφού βρίσκεται σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις των ΕΔ, με την κατασκευή να έχει αναλάβει και ολοκληρώσει η διμοιρία επισκευών του Γ’ΣΣ.