13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΔένδιας για Τουρκία: Ανησυχώ όταν έχω δίπλα 100 εκατ. που δεν πιστεύουν...

Δένδιας για Τουρκία: Ανησυχώ όταν έχω δίπλα 100 εκατ. που δεν πιστεύουν στο Διεθνές Δίκαιο

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, με φόντο τις νέες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας, παρά το γεγονός ότι τα ελληνοτουρκικά το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε ύφεση.

«Η Τουρκία έχει χαμηλώσει τόνους, αλλά δεν έχει αλλάξει τις θέσεις»

«Όταν έχω 100 εκατομμύρια δίπλα μου να διατυπώνουν ισχυρισμούς αντίθετους με το Διεθνές Δίκαιο, ανησυχώ και οφείλω να εισηγηθώ στη χώρα μου τρόπους για να διατηρήσει ακέραια την εθνική της κυριαρχία», είπε μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις. «Η Τουρκία έχει χαμηλώσει τόνους, αλλά δεν έχει αλλάξει τις θέσεις ούτε κατά κεραία. Εμείς τι συμπέρασμα πρέπει να συνάξουμε; Το υφέρπον επιχείρημα είναι εκεί. Όταν προγραμματίζουμε για μια δεκαετία από τώρα, θα πρέπει να μην έχουμε ψευδαισθήσεις», είπε με νόημα.

Ταυτόχρονα ο Έλληνας Υπουργός ανακοίνωσε  ότι θα ιδρυθεί Ειδικό Σώμα Πληροφορικής με αντικείμενο την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και Τμήμα Πληροφορικής στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, το οποίο θα παρέχει μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους. Συνολικά, μάλιστα, θα υπάρξει μια αναδιοργάνωση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με νέα οπλικά συστήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο θα υπάρξει μια προτεραιοποίηση σχετικά με τις ανάγκες. Με άλλα λόγια, εξήγησε αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται μια συνολική αναθεώρηση του εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας.