13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘΡΗΣΚΕΙΑΔάκρυσε το Εκκλησίασμα στο Γ'ΣΣ. Τρισάγιο μπροστά στον Επιτάφιο από τον Ανχη...

Δάκρυσε το Εκκλησίασμα στο Γ’ΣΣ. Τρισάγιο μπροστά στον Επιτάφιο από τον Ανχη (ΣΙ) Π. Ιωάννη Καραγιάννη για όλους τους κεκοιμημένους

Του Ηλία Προύφα

Δάκρυσε στην κυριολεξία το εκκλησίασμα στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένη του Γ’ΣΣ, κατά τη σημερινή πρωϊνή τελετή της Αποκαθήλωσης.

Μετά τη μεταφορά του Εσταυρωμένου Χριστού από το Σταυρό, εντός του ιερού και το στρώσιμο του επιταφίου, ο Στρατιωτικός Ιερέας, Αντισυνταγματάρχης π. Ιωάννης Καραγιάννης, έκανε κάτι που οι περισσότεροι δεν το έχουν συναντήσει ποτέ στη ζωή τους, αφού τελετουργικά γίνεται πάρα πολύ σπάνια.

Έμπροσθεν του Επιταφίου, τέλεσε τρισάγιο για όλους του κεκοιμημένους, συγγενείς, γνωστούς και φίλους των παρευρισκομένων.

”Μνημονεύστε όποια ονόματα θέλετε κατά την ώρα του τρισάγιου, από ανθρώπους μοναχικούς, συγγενείς και φίλους, γνωστούς και αγνώστους που έχουν φύγει από κοντά μας”, ανέφερε στους πιστούς ο Π. Ιωάννης, κάνοντας πολλούς να δακρύσουν.

Η Διεύθυνση Θρησκευτικού του Γ’ΣΣ, υπό την καθοδήγηση του δραστήριου Πρωτοπρεσβύτερου π. Ιωάννη Καραγιάννη, έχει αναβαθμιστεί στον ύψιστο βαθμό, κάτι που αναγνωρίζεται από το ”χακί” και όχι μόνο εκκλησίασμα, του Στρατιωτικού Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

Δείτε βίντεο και φωτό: