13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΓ.Γ ΥΠΕΘΑ Αντ. Οικονόμου από το Μανιάκι: «Οι ΕΔ είναι ισχυρές και...

Γ.Γ ΥΠΕΘΑ Αντ. Οικονόμου από το Μανιάκι: «Οι ΕΔ είναι ισχυρές και έτοιμες για κάθε απάντηση»

Η θυσία του Παπαφλέσσα και των συμπολεμιστών του στο Μανιάκι τιμήθηκε σήμερα με εκδηλώσεις τις οποίες διοργάνωσε στον τόπο της ιστορικής μάχης η Π.Ε. Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Αρχικά, τελέστη τρισάγιο στον ανδριάντα του Παπαφλέσσα στα Ταμπούρια Φλεσσιάδος και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στις 11 ακολούθησαν στο Μανιάκι οι εκδηλώσεις με τρισάγιο στον ανδριάντα του ήρωα, κατάθεση στεφανιών, εκφώνηση ομιλίας από τον πανεπιστημιακό καθηγητή Θανάση Χρήστου, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου ο οποίο έστειλε και το δικό του εμφατικό μήνυμα «…μια τέτοια ημέρα είναι ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση. Έχει πολλά η Ελλάδα από τέτοια, αλλά πρέπει πάντα να τα θυμόμαστε και να είμαστε πάντα κοντά, να τα προβάλλουμε και να έχουμε τις θύμησες αυτών των ηρωικών στιγμών».

Ο κ. Οικονόμου που την περασμένη εβδομάδα είχε παραβρεθεί στις εκδηλώσεις στα Βέρβενα Αρκαδίας σήμερα δήλωσε την συγκίνησή του που ήταν στη Μεσσηνία «…κι όσο αναλογίζεται κανείς πως εκείνες τις εποχές κάθε ημέρα είχαμε και μια θυσία καταλαβαίνει σε ποιο χώμα πατάει. Τα παραδείγματα αυτά να μπορέσουν κάποιοι να τα μιμηθούνε…» ενώ πρόσθεσε «πως οι Ένοπλες Δυνάμεις απέδειξαν σε κάθε πρόκληση πως είναι πάντα δυνατές, ισχυρές έτοιμες για κάθε απάντηση».

ΠΗΓΗ: https://best-tv.gr