13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΓ'ΣΣ: ''Το γεύμα απόρων, η γαλοπούλα και το στρατηγείο σπίτι των ξωτικών''

Γ’ΣΣ: ”Το γεύμα απόρων, η γαλοπούλα και το στρατηγείο σπίτι των ξωτικών”

(Φωτό αρχείου)

Του Ηλία Προύφα

Όχι μόνο θα παραμείνει και φέτος ανοιχτή όλες τις εορταστικές ημέρες για τους μοναχικούς δικαιούχους και τους καραντινόπληκτους εγκλωβισμένους στο κλεινόν άστυ, η ΛΑΦ Θεσσαλονίκης, άλλα θα διαθέσει και μια ημέρα για τους άπορους της συμπρωτεύουσας.

Εορταστικό λοιπόν γεύμα για άπορους και άστεγους διοργανώνει  το Γ’ΣΣ, στη ΛΑΦ Θεσσαλονίκης.

Το εορταστικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι μπορεί φέτος να μη στρωθεί, αλλά θα προσφερθεί σε πακέτο την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020.

Παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα φαγητά και γλυκά, θα προσφερθούν σε όσους βρεθούν στην ξεχωριστή γιορτή. 

Το παρόν όπως μαθαίνουμε στο kranosgr, θα δώσει και ο Στρατηγός Διοικητής του Γ’ΣΣ, Αντιστράτηγος Δημήτριος Κούκος.

Τώρα όσον αφορά την ψητή γεμιστή γαλοπούλα, που θα προσφέρει η ΛΑΦ Θεσσαλονίκης την ημέρα των Χριστουγένννων, μαθαίνουμε ότι έγινε ”μάχη” και ”σφαγή”, για το ποιος από τους δικαιούχους θα προλάβει να παραγγείλει.

Να σημειώσουμε ότι οι παραγγελίες οι οποίες έκλεισαν, έγιναν σύμφωνα με τη σειρά προτεραιότητας και όχι βάσει βαθμού που ενδεχομένως να επιθυμούσαν κάποιοι.

Κλείνοντας με τους ”χακί” εορταστικούς σχολιασμούς για το Γ’ΣΣ, δε θα πρέπει να παραλείψουμε και το φετινό εξωτερικό διάκοσμο του νεοκλασικού κτιρίου του στρατηγείου, το οποίο λιλιπούτειος Θεσσαλονικιός που περίμενε το λεωφορείο στην απέναντι στάση με τους γονείς του βραδινές ώρες, το αποκάλεσε ”σπίτι των ξωτικών”.

Παιδάκι είναι, παλιό κτίριο με πολλά στολίδια είδε στο πάρκο, φώτα λαμπιόνια, το σπίτι των ξωτικών του ήρθε στο μυαλό.

Η αλήθεια είναι πάντως, ότι ο χώρος είναι πανέμορφος με τα μοναδικά στολίδια, που ούτε στην Αριστοτέλους ή την Αγίας Σοφίας δεν υπάρχουν.

Άντε και καλές γιορτές από τη Θεσσαλονίκη!