13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ’ΣΣ: Τελετή στα…κρυφά

Του Ηλία Προύφα

Σήμερα στην έδρα του Γ’ΣΣ, πραγματοποιήθηκε υπαίθρια τελετή απονομής ξιφών σε Αξιωματικούς προελεύσεως ΑΣΣΥ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Θεσσαλονικιός Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ, Αντώνης Οικονόμου, ο οποίος μετά την επίδοση ξιφών, συμμετείχε στην Ημερίδα «Δράσεις ανάπτυξης γνώσεων και δεξιοτήτων για το Πολιτικό Προσωπικό του ΥΠΕΘΑ» στην ΑΔΙΣΠΟ.

Από την τελετή απουσίαζαν όλοι οι διαπιστευμένοι Δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν κλήθηκαν από το Γ’ΣΣ/NRDC-GR, το οποίο φαίνεται πως άλλαξε τακτική και πλέον καλεί στις εκδηλώσεις τον Γενικό Γραμματέα και αγνοεί τους διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες. Δε νομίζουμε ότι, υπάρχει πρόβλημα και από τους δύο (Γενικό Γραμματέα – Δημοσιογράφους), στον να βρίσκονται και οι δύο μαζί… Τουλάχιστον ο Γ.Γ, ένας ευγενέστατος άνθρωπος δεν είχε ποτέ πρόβλημα με τους Δημοσιογράφους, αλλά ούτε και οι δημοσιογράφοι μαζί του.

Άρα μιλάμε για αστοχία των αρμοδίων τμημάτων – γραφείων του Γ’ΣΣ.

Όσον αφορά τη δραστηριότητα, μεταφέρουμε αυτούσιο το δελτίο τύπου του ΥΠΕΘΑ:

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιος Οικονόμου παρέστη την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 στην τελετή επίδοσης ξιφών σε Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς οιασδήποτε προέλευσης πλην αποφοίτων ΣΣΕ-ΣΣΑΣ στο στρατόπεδο «ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ» στη Θεσσαλονίκη, ως εκπρόσωπος του ΥΠΕΘΑ.

Στην ανωτέρω τελετή κατά την οποία ο κ. Οικονόμου μαζί με τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού/NRDC-GR Αντιστράτηγο Σωτήριο Κωστάκογλου επέδωσαν τα ξίφη σε συνολικά 141 Αξιωματικούς, παρευρέθηκαν, η κα Γερακίνα Μπισμπινά ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη, ο κ. Πέτρος Λεκάκης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσ/νίκης και ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Ιωαννίδης ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσ/νίκης.

Ακολούθως ο κ. Οικονόμου μετέβη στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), όπου κήρυξε την έναρξη των εργασιών της δεύτερης ημερίδας, με θέμα «Δράσεις ανάπτυξης γνώσεων και δεξιοτήτων για το Πολιτικό Προσωπικό του ΥΠΕΘΑ».

Η ημερίδα αφορούσε στην ενημέρωση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ και αποτελούσε συνέχεια της πρώτης διενεργηθείσας ημερίδας που έλαβε χώρα στην Αθήνα, καθόσον η υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος θα γίνει σε πέντε πόλεις και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα και Χανιά.

Παρόντες στην ημερίδα ήταν ο Διοικητής της ΑΔΙΣΠΟ Υποπτέραρχος Ιωάννης Μπιρμπίλης, ο Επιτελάρχης του NRDC/GR Υποστράτηγος Θεόδωρος Αθανασόπουλος, ο Διοικητής της 113 ΠΜ Σμήναρχος Σπυρίδων Αρβανιτάκης, εκπρόσωποι διευθύνσεων του Πολιτικού Προσωπικού, εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Εργαζομένων του Υπουργείου και πολιτικοί υπάλληλοι του ΥΠΕΘΑ.