13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΓ'ΣΣ: Πεζοπόρα τμήματα του Στρατού στο Δάσος του Σέϊχ Σου

Γ’ΣΣ: Πεζοπόρα τμήματα του Στρατού στο Δάσος του Σέϊχ Σου

(Φωτό αρχείου)

Του Ηλία Προύφα

Πεζοπόρα τμήματα του Στρατού Ξηράς, από Άσσηρο, Πολύκαστρο, Ρεντίνα αλλά και από μονάδες εντός της Θεσσαλονίκης, είναι έτοιμα να διατεθούν, εφόσον απαιτηθεί, στην πολιτική προστασία, προκειμένου να περιπολήσουν προληπτικά στο δάσος του Σέϊχ Σου, για την αποφυγή πυρκαγιάς.

Πρόκειται για τον μοναδικό, μεγάλο πνεύμονα πρασίνου στη συμπρωτεύουσα, στον οποίο έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία πολιτών.

Ακολουθώντας τις εντολές του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του ΑΓΕΣ Χαράλαμπου Λαλούση, ο Σωματάρχης, Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός, έχει θέσει το σχηματισμό σε επιφυλακή και είναι έτοιμος να διαθέσει δυνάμεις στην πολιτική προστασία.

Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει και η Ταξιαρχία Μηχανικού του Γ’ΣΣ, μηχανήματα της οποίας θα δοθούν, εφόσον ζητηθούν, σε δήμο και περιφέρεια.

Σύμφωνα με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους αφορά το τμήμα του Περιαστικού Δάσους (Σέιχ-Σου), που περικλείεται από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, την Επαρχιακή Οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής και την Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Πανοράματος – Χορτιάτη.

Απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει επίσης μέχρι αύριο το πρωί και στο τμήμα της δασικής έκτασης Ωραιοκάστρου (δασόκτημα Ωραιοκάστρου), ενώ σε κατάσταση αυστηρής και αυξημένης επιτήρησης βρίσκονται τα δασικά συμπλέγματα του Δήμου Θέρμης, των Δ.Ε. Λαγκαδά και Δ.Ε. Σταυρού και του Δάσους Χορτιάτη.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην Κεντρική Μακεδονία, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης, επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «προς το παρόν στην Κεντρική Μακεδονία επικρατεί ηρεμία, με εξαίρεση τη φωτιά στην Ειδομένη».

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου και στο Ωραιόκαστρο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασής της, ενώ για την εξέλιξη των καιρικών δεδομένων σχολίασε ότι αναμένονται τα καιρικά δελτία και οι προβλέψεις για την ερχόμενη εβδομάδα.

«Προφανώς θα υπάρχουν πάλι υψηλές θερμοκρασίας ίσως λίγο χαμηλότερες αλλά και πάλι υψηλές, οπότε παραμένουμε σε επιφυλακή» πρόσθεσε.