13.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘΡΗΣΚΕΙΑΓ'ΣΣ: ''Μετανοίας καιρός...''

Γ’ΣΣ: ”Μετανοίας καιρός…”

Του Ηλία Προύφα

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 25 Απριλίου, ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεος, συνοδευόμενος από το Διοικητή του Γ’ΣΣ/NRDC-GR, Αντιστράτηγο Αθανάσιο Γαρίνη και το Διοικητή της Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, Υποστράτηγο Γεώργιο Γκούβα, μετέβησαν στο στρατιωτικό ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.

Η μουσική Βυζαντινή πανδαισία, που με πρωτοβουλία του Διευθυντή Θρησκευτικού του Γ’ΣΣ, Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου, Αντισυνταγματάρχη π. Ιωάννη Καραγιάννη, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο ναό, απέσπασε τα ευμενή σχόλια Κλήρου, Στρατού και Ενοριτών που με ευλάβεια και κατάνυξη παρακολούθησαν χορωδίες μαθητών της ΣΣΑΣ και οπλιτών του ιερού ναού, να αποδίδουν σε όλους τους ήχους, ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, παρμένους από τα Θεία Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου.

Μητροπολίτης και Στρατηγός Γαρίνης, συνεχάρησαν τους χορωδούς, με το Σωματάρχη να δεσμεύεται δημόσια στην πρόταση του Μητροπολίτη, για μόνιμη καθιέωρη της εκδήλωσης.

Δείτε βίντεο και φωτό του kranosgr.com: