13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΓραβάτα και μανικετόκουμπα με την ελληνική σημαία φόρεσε ο Δένδιας κατά την...

Γραβάτα και μανικετόκουμπα με την ελληνική σημαία φόρεσε ο Δένδιας κατά την επίσκεψη στη Λήμνο

«Δίπλα σε αυτούς που προασπίζουν την εδαφική μας ακεραιότητα», ήταν το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια από το νησί της Λήμνου.1SHARES

Το νησί της Λήμνου επέλεξε ο Νίκος Δένδιαςυπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας για να κάνει Πρωτοχρονιά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την επίσκεψή του προχώρησε και σε μία συμβολική κίνηση, καθώς επέλεξε να φορέσει μία γραβάτα με την ελληνική σημαία αλλά και παρόμοια μανικετόκουμπα που προέρχονται από ελληνικό γνωστό οίκο. Μια κίνηση – μήνυμα προς όλες τις πλευρές, που επιβεβαίωσαν τα λόγια του Νίκου Δένδια, ο οποίος τόνισε πως «είμαστε δίπλα σε αυτούς που αποδεικνύουν με την καθημερινή τους πράξη ότι η ανεξαρτησία και η εδαφική μας ακεραιότητα δεν είναι διαπραγματεύσιμη».

Η επίσκεψη, αλλά και το γαλανόλευκο look του Νίκου Δένδια στη Λήμνο προκάλεσε αντιδράσεις από τα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία την χαρακτήρισαν ως «προβοκάτσια»«Η Λήμνος πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένη και ο Δένδιας εκεί επισκέφθηκε την αεροπορική βάση» αναφέρουν τα δημοσιεύματα για την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο νησί.

«Με το νέο έτος ήρθε και η πρώτη είδηση προβοκάτσιας από την Ελλάδα. Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε την Λήμνο που έχει καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης, και ο υπουργός εκεί επισκέφθηκε το προσωπικό των F-16. Ο Δένδιας δημοσιοποίησε την προβοκατόρικη επίσκεψη του με μήνυμα του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Έλληνας υπουργός δήλωσε ότι “είμαστε στην Λήμνο μαζί με αυτούς που υπερασπίζονται την κυριαρχία μας”. Ο Δένδιας συναντήθηκε με το προσωπικό της 130ης μοίρας και των F-16 και αργότερα επισκέφθηκε το πλοίο “Πολεμιστής”. Η Λήμνος είναι από τα νησιά τα οποία πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Η Ελλάδα έχει εγκαταστήσει σε αυτό το νησί και στρατιώτες αλλά και οπλικά συστήματα. Όταν υπάρχει μια διαδικασία ομαλοποίησης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ο Δένδιας έκανε αυτή την επίσκεψη την πρώτη μέρα του έτους και αναμένεται και η αντίδραση της Άγκυρας» σχολίασε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global.

Η επίσκεψη του Δένδια στη Λήμνο

poster

Survivor: Το ειδύλλιο Μαριπόζα – Τζέιμς και το σημάδι στο λαιμό

01:03

Πρώτος σταθμός του υπουργού ήταν η 130 Σμηναρχία Μάχης (130 ΣΜ), όπου αντάλλαξε ευχές με τον Διοικητή Σμήναρχο (Ι) Θωμά Παπαδημητρίου, τα πληρώματα και τους τεχνικούς των Αεροσκαφών Επιφυλακής (“Readiness”) F-16, όπως και με το πλήρωμα Επιφυλακής του Ελικοπτέρου SUPER PUMA που εκτελεί αποστολές Έρευνας – Διάσωσης (SAR).

Μετά την επίσκεψή του στην 130 ΣΜ ο κ. Δένδιας δήλωσε:

«Η πρώτη μέρα του 2024 μας βρίσκει στο ακριτικό νησί της Λήμνου, δίπλα σε αυτούς που προασπίζουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Αυτές τις γιορτινές μέρες οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται δίπλα στις γυναίκες και στους άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας.

Σε αυτούς που αποδεικνύουν με την καθημερινή τους πράξη ότι η ανεξαρτησία και η εδαφική μας ακεραιότητα δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Θα ήθελα, με αφορμή τη σημερινή μου παρουσία στη Λήμνο, να εκφράσω, λοιπόν, για άλλη μια φορά τον βαθύτατο σεβασμό μου στην αφοσίωση και τον επαγγελματισμό των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, που αποτελούν τους φρουρούς της Ελληνικής επικράτειας, αλλά και τους συμπαραστάτες της Ελληνικής κοινωνίας σε κάθε δυσκολία.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλα τα στελέχη, αλλά και στις οικογένειές τους, να είναι χαρούμενοι, με υγεία και ευτυχία το 2024».