13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΓκρίζοι Λύκοι: Με tweets στα ελληνικά απειλούν πως θα... καταστρέψουν και την...

Γκρίζοι Λύκοι: Με tweets στα ελληνικά απειλούν πως θα… καταστρέψουν και την Αθήνα

Δημοσίευσαν ξανά τον χάρτη πρόκληση που δείχνει το μισό Αιγαίο και την Κρήτη υπό τουρκική κυριαρχία – Λιβελογράφημα με απανωτά tweets στα οποία εξυμνούν τον Μπαχτσελί και λένε πως το τουρκικό έθνος έχει τη δύναμη να θυμίσει στους Έλληνες «πόσο βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου» – Η απάντηση της Αθήνας στον χάρτη-πρόκληση

«Σχολή» και νέα ήθη φαίνεται πως εισήγαγε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την πρόσφατη επιλογή του να γράψει tweets στα ελληνικά προκειμένου να στηρίξει τις παράλογες αιτιάσεις του στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αφού τώρα τον ακολουθούν και οι ακροδεξιοί εθνικιστές, Γκρίζοι Λύκοι.

Συγκεκριμένοι οι Τούρκοι εθνικιστές με ανάρτησή τους στο Twitter, αναφέρονται στον χάρτη-πρόκληση που παρουσιάστηκε το Σάββατο παρουσία του κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δημοσιεύοντάς τον εκ νέου στο Twitter.

«Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε στον Αρχηγό μας Devlet Bahçeli τον χάρτη μας», γράφουν χαρακτηριστικά οι Γκρίζοι Λύκοι στο Twitter, αναφερόμενοι στον Μπαχτσελί ο οποίος είναι και ηγέτης του εν λόγω κινήματος. Στην συνέχεια οι Γκρίζοι Λύκοι δίνουν «εξηγήσεις» αναφορικά με τις παράλογες απαιτήσεις τους.  Στα εν λόγω tweets οι Γκρίζοι Λύκοι λένε πως η Κρήτη είναι… αναπόσπαστο κομμάτι της τουρκικής πατρίδας, τονίζουν πως τα νησιά του Αιγαίου σφετερίστηκαν από την Ελλάδα και «εγκλωβίστηκαν» εντός ελληνικής κυριαρχίας, ενώ απειλούν και λένε πως «το τουρκικό έθνος έχει τη δύναμη να υπενθυμίσει στο ελληνικό κράτος πώς να καταστρέψει την Αθήνα και πόσο δροσερά και βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου»!

Δείτε αναλυτικά τις αναρτήσεις τους:

Το λιβελογράφημα (σ.σ. προφανώς μέσω translate) των Γκρίζων Λύκων:

«Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε στον Αρχηγό μας Devlet Bahçeli τον χάρτη μας που ετοιμάσαμε με επίγνωση της σημασίας και της δύναμης της Γαλάζιας Πατρίδας, που σηματοδοτεί τη συνοριακή γραμμή μπροστά στην εθνική συνείδηση των νησιών μας, όπου η ένδοξη ημισέληνος και το αστέρι κυμάνθηκαν για αιώνες, αλλά άδικα σφετερίστηκε από την Ελλάδα, που ονομάζονται «ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ», ο οποίος περιλαμβάνει τοQR της ομιλίας του Αξιότιμου Αρχηγού μας Devlet Bahçel με θέμα τη Γαλάζια Πατρίδα και το Αιγαίο Πέλαγος.

Ο Χάρτης Ülkü Ocakları είναι ένα σημαντικό βήμα για την ακύρωση τα προσπάθεια δημιούργησης `τετελεσμένα` της Ελλάδας στη Θάλασσα των Νησιών, μέσω της αποκάλυψης των ονομάτων των 152 νησιών που ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ με τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού στην Ελλάδα. Έχει καταστρέψει τα όνειρα όσων θέλουν να κυριαρχήσουν στην τουρκική πατρίδα σε διάφορες πρωτεύουσες της Δύσης. Εξάλλου, το νησί της Κρήτης, το οποίο καταλήφθηκε με τα τετελεσμένα απο την Ελλάδα πριν από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και κρατήθηκε αιχμάλωτο εντός των συνόρων του ελληνικού κράτους παρά την παράδοση άλλων βαλκανικών κρατών, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού πατρίδα και της Γαλάζιας Πατρίδας Η Κρήτη, ένα από τα νησιά του οποίου το νομικό καθεστώς έχει μείνει στο κενό, είναι ένα άδικο κεκτήμενο που απόκτησε η Ελλάδα ως αποτέλεσμα της δημιουργίας μιας de facto κατάστασης διεκδικώντας δικαιώματα σε ολόκληρο το νησί.

Τονίζω το εξής για τον χάρτη μας που βρίσκεται στην ατζέντα στα ελληνικά ΜΜΕ: Είναι ξεκάθαρη δήλωση ότι θα σταθούμε ενάντια στις προκλητικές κινήσεις της Ελλάδας και την αλαζονική στόχευση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και ότι θα προστατεύσουμε την προγονική μας κληρονομιάς που έχει στρατηγικής σημασίας για την Τουρκία. Όπως είπε ο αρχηγός μας Bahçeli: Για άλλη μια φορά φωνάζουμε σε όλο τον κόσμο ότι το τουρκικό έθνος έχει τη δύναμη να υπενθυμίσει στο ελληνικό κράτος πώς να καταστρέψει την Αθήνα και πόσο δροσερά και βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου Τα τετελεσμένα του μετά 1913, 19, 47 θέτουν τις βάσεις σήμερα για την εξοπλιστική περιπέτεια της Ελλάδας στη Θάλασσα των Νησιών. Είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο τόσο η ιστορική ρίζα του ζητήματος όσο και η σημερινη de facto κατάσταση».

Ο χάρτης πρόκληση και η απάντηση της Αθήνας

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ο Μπαχτσελί σε συνάντησή του, εμφανίστηκε κραδαίνοντας έναν μεγάλου μεγέθους χάρτη ο οποίος πάει ένα βήμα παραπέρα από την «Γαλάζια Πατρίδα» του Ερντογάν η οποία έχει γίνει πλέον κυβερνητικό αφήγημα, και παρουσιάζει το μισό Αιγαίο αλλά και την ίδια την Κρήτη υπό τουρκική κυριαρχία!

Ο Μπαχτσελί επισκέφθηκε την έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι», της οποίας ο ίδιος είναι ουσιαστικά επικεφαλής, και είχε συνάντηση στελέχη της. Μετά το τέλος της συνάντησης ο -τυπικός- αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων» Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, επίσης ανώτατο στέλεχος του ακροδεξιού συγκυβερνώντος κόμματος ΜΗΡ, δώρισε στον Μπαχτσελί πίνακα με χάρτη στον οποίαν παρουσιάζονται τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη, ως τμήμα της … Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι «η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απόλυτα καταδικαστέα».

Στην συνέχεια επισημαίνουν πως «δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκία της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτης πράξης αμφισβητησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας».

Δείτε τον χάρτη:

xartis-mainn

Ποιοι είναι οι Γκρίζοι Λύκοι

Οι «Γκρίζοι Λύκοι» είναι τουρκική εθνικιστική, φασιστική πολιτική οργάνωση. Ανεπίσημα, είναι η νεολαία του Τουρκικού Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και του Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (BBP) και αποτελεί τον κύριο παρακρατικό βραχίονα όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν την Τουρκία.

Πρωτοεμφανίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ’60, όπως και άλλες ακροδεξιές ομάδες στην Πορτογαλία, Ιταλία με την χρηματοδότηση των ΗΠΑ (Κόκκινη Προβιά) και ανέπτυξαν δράση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της Τουρκίας. Ως έδρα της φαίνεται να είναι η Κωνσταντινούπολη. Μέλη της οργάνωσης τη χαρακτηρίζουν ως μια αντιιμπεριαλιστική οργάνωση, η οποία αριθμεί περίπου 700 συνδικάτα, ομάδες αποστράτων, συνταξιούχων και «σωματεία μαρτύρων». Πρόκειται για οργανώσεις οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από τους γονείς και τα αδέλφια Τούρκων στρατιωτών, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε μάχες με τους Κούρδους. Ένοπλο αγώνα όμως οι Κούρδοι ξεκινούν αρκετά αργότερα από την ημερομηνία ίδρυσης τους.

Η ιδεολογία της οργάνωσης βασικά είναι ο παντουρκισμός, η ιδέα δηλαδή για την ένωση και κοινή δράση όλων των τουρκικών φυλών και τη συμβίωσή τους σε μια νέα Τουρκική Αυτοκρατορία. Η οργάνωση έχει οργανώσει συλλαλητήρια κατά της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, καθώς και επιθέσεις εναντίον Κούρδων στην Τουρκία αλλά και την Ευρώπη.

Μέλος των Γκρίζων Λύκων ήταν ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, που το 1981 επιχείρησε να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄. Μέλη των Γκρίζων Λύκων συμμετείχαν στη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ το 1996. Τον Νοέμβριο του 2020 η οργάνωση τέθηκε εκτός νόμου στη Γαλλία.

ΠΗΓΗ: https://www.protothema.gr