13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΓκάλοπ MRB για Ν. Παναγιωτόπουλο: Εζυγίσθη, εμετρήθη, και ΔΕΝ ευρέθη ελλιπής

Γκάλοπ MRB για Ν. Παναγιωτόπουλο: Εζυγίσθη, εμετρήθη, και ΔΕΝ ευρέθη ελλιπής

Του Ηλία Προύφα

MRB: Στους 4 πιο δημοφιλείς υπουργούς ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος. Στελέχη και πολίτες επικροτούν την πολιτική του.

Στους 4 πιο δημοφιλέστερους υπουργούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατατάσσουν σε δημοσκόπηση της MRB, οι πολίτες – στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και στελέχη – τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο ήπιος, ειλικρινής και αποφασιστικός, όπου απαιτείται, χαρακτήρας του πολιτικού Νίκου Παναγιωτόπουλου, σε συνδυασμό με το άριστο επιτελείο του (Θανάσης Βάλαρης, Μάνος Πιτσιδιανάκης κλπ), έχτισαν μέσα από σκληρή δουλειά υπέρ της Εθνικής Άμυνας, το προφίλ του υπουργού, που σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι πολίτες το επικροτούν.

Η αντιμετώπιση της κρίσης στον Έβρο, οι δύο καλοκαιρινοί ”συναγερμοί” στις Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας κάτι που επετεύχθη επιτυχώς, οι επαφές του με ξένους υπουργούς, που είχαν ως αποτέλεσμα την σύναψη σημαντικών επικερδών συμφωνιών για τη χώρα, το εξοπλιστικό πρόγραμμα με την ενίσχυση και με έμψυχο δυναμικό των ΕΔ, η αντιμετώπιση από πλευράς ΕΔ της κρίσης στον καταυλισμό της Μόριας με την άμεση αντίδραση της 98 ΑΔΤΕ, η οποία σε συνεννόηση μαζί του έβγαλαν τη χώρα ασπροπρόσωπη, καταγράφονται στα θετικά του Υπουργού.

Οι πολίτες δεν παρέλειψαν επίσης να προσμετρήσουν τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πανδημία του Κορονοϊού, με τα στρατιωτικά νοσοκομεία, εργοστάσια για την παρασκευή ειδικών σκευασμάτων και τη διάθεση προσωπικού υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Σημαντικό κομμάτι επίσης, η στήριξη με πολλούς τρόπους του προσωπικού και των τριών κλάδων των ΕΔ και κυρίως των χαμηλόβαθμων στελεχών, με τελευταίο παράδειγμα την εντολή του για την αποκατάσταση της αδικίας σε Επαγγελματίες Οπλίτες της 4ης Σειράς, που έλαβαν τελικά τα αναδρομικά που δικαιούταν, κάτι που όσο και αν προσπαθούν ορισμένοι να το αποδημήσουν και να το υποβιβάσουν, τους διαψεύδουν φύλλα μισθοδοσίας.

Σύμμαχοί του σε αυτή την προσπάθεια πρώτα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τον εμπιστεύεται και τον στηρίζει απόλυτα καθώς και σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η στήριξη και από πολιτικούς άλλων κομμάτων κάτι που διάφανη στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων, όπου η πρόταση του Νίκου Παναγιωτόπουλου για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, πέρασε με διακομματική συναίνεση.

Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο πολιτικό στοίχημα.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σε μία ακόμη δημοσκοπική έρευνα, Εζυγίσθη, εμετρήθη, και ΔΕΝ ευρέθη ελλιπής.

Δείτε τη δημοσκόπηση:

Με 18% προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, στη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star, τα αποτελέσματα της οποίας μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

Η έρευνα διεξήχθη τηλεφωνικά το διάστημα 21-23/9 σε πανελλαδικό δείγμα 1.009 ατόμων. 

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου είναι: 

ΝΔ 39%
ΣΥΡΙΖΑ 21%
ΚΙΝΑΛ 5% 
ΚΚΕ 4,7%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,1%
ΜεΡΑ 25 2,9%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 4,6%
ΛΕΥΚΟ -ΑΚΥΡΟ – ΑΠΟΧΗ 5,6%
ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ – ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΏ  13,1%

Καταλληλότερος πρωθυπουργός στο δίπολο Μητσοτάκη – Τσίπρα αναδεικνύεται στη δημοσκόπηση της MRB o Κυριάκος Μητσοτάκης με διαφορά 20, 3% (44,9% έναντι 24,6%). 

Στην αξιολόγηση των υπουργών της κυβέρνησης προηγείται ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις θετικές γνώμες (με 55,2%) και ακολουθούν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 51,5% και ο Τάκης Θεοδωρικάκος με 51,3 %. 

Αναλυτικά η αξιολόγηση όλων των Υπουργών 

N. Δένδιας 55,2%
Β. Κικίλιας 51,5%
Π. Θεοδωρικάκος 51,3%’
Ν. Παναγιωτόπουλος 50,8%
Κ. Πιερρακάκης 44,8%
Μ. Χρυσοχοϊδης 44,6%
Χρ. Σταϊκούρας 43,3%
Κ. Χατζηδάκης 41,1%
Στ. Πέτσας 40,9%
Γ. Πλακιωτάκης 35,5%
Αδ. Γεωργιάδης 34.9%
Κ. Καραμανλής 34%
Γ. Γεραπετρίτης 33,9%
Γ. Βρούτσης 33,5%
Ν. Κεραμέως 32,8%
Χ. Θεοχάρης 32,6%
Μ. Βορίδης 31,4%
Κ. Τσιάρας 31,3%
Λ. Μενδώνη 31,1%
Π. Πικραμμένος 30,9%
Ν, Μηταράκης 26,4%