13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΓια την ψυχή των πιλότων του μοιραίου ΦΑΝΤΟΜ φαγητό σε άστεγους της...

Για την ψυχή των πιλότων του μοιραίου ΦΑΝΤΟΜ φαγητό σε άστεγους της Θεσσαλονίκης

Υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των δύο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους και λόγω του ψύχους, μέλη της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων μοίρασαν φαγητό, κουβέρτες και ζεστά ρούχα σε ανθρώπους που βρίσκονται στον δρόμο. Πρόκειται για μια δράση που πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επί οχτώ συνεχόμενα χρόνια, αλλά εκτάκτως όπως έγινε το βράδυ του Σαββάτου σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονται άστεγοι.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης 

Στην προκειμένη περίπτωση τα έκτακτα γεύματα και τα άλλα εφόδια δόθηκαν, λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας ,ενώ ήταν αφιερωμένο στη μνήμη των δύο πιλότων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους μετά την πτώση του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας. Οι εθελοντές κινήθηκαν στις περιοχές της Καμάρας, του Λευκού Πύργου, της πλατείας Αριστοτέλους και σε άλλα σημεία της πόλης.

«Βρισκόμαστε στον Λευκό Πύργο, στο δεύτερο σημείο αναφοράς, και μοιράζουμε φαγητό στους άστεγους, αυτή την παγωμένη νύχτα. Κάναμε ένα πολύ ωραίο, ζεστό τραχανά και τσάι- φλαμούρι από τον Παπα- Νεκτάριο. Είναι ένα γεύμα υπέρ αναπαύσεως των δύο ανθρώπων που έχουν φύγει στον ουρανό , των δύο πιλότων που σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα. Σαν μητέρα είμαι πολύ συγκινημένη γιατί είναι παιδιά. Ας τα αγκαλιάσει ο Θεός εκεί ψηλά και ας δώσει κουράγιο και υπομονή στις μάνες τους . Για 8η συνεχή χρονιά μοιράζουμε γεύματα σε αστέγους κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή αλλά προσφέρουμε έκτακτα γεύματα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, με κρύο και ζέστη» ανέφερε στο GRTimes, η πρόεδρος της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων, Κυριακή Φράγκου.

Το έκτακτο γεύμα περιείχε ζεστό τραχανά αλλά και τσάι από τα χέρια του Ιερομόναχου Νεκτάριου Μικραγιαννανίτη. Παράλληλα δόθηκαν κουβέρτες και ζεστά ρούχα στους άστεγους, ώστε να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν.

«Τρίτη , Πέμπτη και Κυριακή μοιράζουμε γεύματα σε άστεγους , σε ανθρώπους που βρίσκονται έξω , που δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό κι ένα μέρος να κοιμηθούν. Η Εθελοντική διακονία αστέγων διαθέτει 65 εθελοντές. Υπάρχουν χορηγοί που δίνουν τα προϊόντα τους. Στις κουζίνες μας, ο καθένας στο σπίτι του, μαγειρεύουμε το φαγητό. Συσκευάζουμε τις σακούλες και φορτώνουμε τα γεύματα για να μοιράσουμε στον κόσμο που είναι έξω στους δρόμους. Σήμερα μοιράζουμε έκτακτα λόγω του ψύχους και για τις ψυχές των δύο παιδιών που έπεσαν στο καθήκον» συμπλήρωσε ο Σπύρος, ο οποίος είναι ένας από τους εθελοντές.