13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΓιατί παραμένουν εκτός εργασίας οι ''χακί'' ανεμβολίαστοι υγειονομικοί;

Γιατί παραμένουν εκτός εργασίας οι ”χακί” ανεμβολίαστοι υγειονομικοί;

Του Ηλία Προύφα

Εκτός εργασίας παραμένουν μέχρι σήμερα οι ”χακί” ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, οι οποίοι παρά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, δεν έχουν επιστρέψει στις δομές υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, 24/11/2022), όπου αποφάνθηκε η αντισυνταγματικότητα της παράτασης του μέτρου υποχρεωτικής αναστολής του μη εμβολιασμένου υγειονομικού προσωπικού, του οποίου η εργασία αναστάλθηκε μέχρι και 31/12/2022, θα έπρεπε και οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί των ΕΔ, να επιστρέψουν από τις 2 Ιανουαρίου 2022, στην εργασία τους.

Κάτι τέτοιο δε συνέβη και μέχρι σήμερα το ΥΠΕΘΑ δεν έχει εναρμονισθεί με το Υπουργείο Υγείας και τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Υγειονομικά στελέχη των ΕΔ, που ζητούν να επιστρέψουν στην εργασία τους, λαμβάνουν την απάντηση ότι, εκκρεμή απόφαση του υπουργείου και των γενικών επιτελείων, κάτι που αναμένεται ακόμη εντός και μέσα στην ημέρα.

Βέβαια τόσο το ΦΕΚ, που έχει την υπογραφή και του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, όσο και η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημόσιου Τομέα, είναι ξεκάθαρα και δεν αφήνουν περιθώριο για παρερμηνείες ή καθυστερήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεγάλη προσπάθεια για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών των ΕΔ, στην εργασία τους, κατέβαλε η Ένωση Στρατιωτικών Ρόδου της ΠΟΜΕΝΣ, όπου ο Πρόεδρός της Νίκος Αντωνόπουλος, απέστειλε το τελευταίο έγγραφο μόλις προχθές στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

επιστροφή ανεμβολίαστων 1 by kranosgr on Scribd

επιστροφη ανεμβολίαστων ΦΕΚ by kranosgr on Scribd