13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΓενικολογίες και καμμία σαφής δέσμευση για την 33Μ/Κ ταξιαρχία

Γενικολογίες και καμμία σαφής δέσμευση για την 33Μ/Κ ταξιαρχία

Μένει στο Πολύκαστρο μέχρι… να «φύγει» η 33Μ/Κ ταξιαρχία, με το «τοπίο» αυτού του θέματος να παραμένει «θολό», καθώς δεν προέκυψε τίποτε το κατηγορηματικό ή σαφές τόσο από την συνάντηση του υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά με τον υπουργό εθνικής αμύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο όσο και από την τηλεφωνική επικοινωνία του δημάρχου Παιονίας Κωνσταντίνου Σιωνίδη με τον τελευταίο.

Σ΄αυτήν την εκτίμηση οδηγούν οι γενικόλογες «καθησυχαστικές» αναφορές στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο του δήμου Παιονίας, το οποίο έχει ως εξής:

«Στις 29 Σεπτεμβρίου 2020 ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης επικοινώνησε με τον υφυπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά σχετικά με την φημολογούμενη κατάργηση της 33 Μ/Κ ΤΑΞ που εδρεύει στο Πολύκαστρο ζητώντας του να συναντήσουν, για το θέμα αυτό, άμεσα τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο κ. Γεωργαντάς συναντήθηκε στις 2 Οκτωβρίου με τον κ. Παναγιωτόπουλο και την ίδια ημέρα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Άμυνας με τον κ. Σιωνίδη.

Στην συζήτηση ετέθησαν οι αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης για την περιοχή που σχετίζονται με την τοπική οικονομία, το δημογραφικό, το προσφυγικό – μεταναστευτικό και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της παραμεθορίου.

Ο υπουργός Άμυνας απέκλεισε κατηγορηματικά την κατάργηση της 33 Μ/Κ ΤΑΞ για τα επόμενα χρόνια σημειώνοντας μάλιστα ότι η παρουσία του στρατού στο Πολύκαστρο είναι αδιαμφισβήτητη και διαρκής και με την αύξηση της θητείας και την επικείμενη πρόσληψη επιπλέον μονίμων στον στρατό ξηράς θα υπάρξει μάλλον αύξηση της δύναμης των μονάδων της παραμεθορίου.

Για την εξέλιξη αυτή ο δήμαρχος Παιονίας ενημέρωσε τηλεφωνικά τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου».


Η ανάρτηση του υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, για την συνάντηση του με τον υπουργό εθνικής άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλου που επαληθεύει τα παραπάνω.

Δήλωση Γκουντενούδη για το προσφυγικό και την μετακίνηση της 33 Μ/Κ ΤΑΞ
Το σημαντικό πρόβλημα που ενέσκηψε με την εκπαίδευση των παιδιών των παράνομων μεταναστών και των προσφύγων στο δήμο μας, επανέφερε για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο την κυβερνητική αβελτηρία αλλά και την ανεπάρκεια και πλήρη απραξία της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου.

Ο δήμος μας τα τελευταία πέντε χρόνια διαχειρίστηκε το μείζον εθνικό ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, όντας πέρασμα για πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους οι οποίοι πριν διαβούν τα σύνορα της χώρας, παρέμειναν επί μακρόν στην περιοχή της Ειδομένης.

Ενώ επί δικής μας θητείας, είχαμε αποσπάσει την δέσμευση του τότε αρμόδιου υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι η προσωρινή δομή της Νέας Καβάλας θα κλείσει, τουναντίον και επί δημαρχίας Σιωνίδη η δομή της Νέας Καβάλας έγινε μόνιμη με νόμο του κράτους, γιγαντώθηκε και σήμερα αριθμεί 1.700 άτομα.

Σε συνδυασμό με τα 240 άτομα που ζουν σε νοικιασμένα σπίτια και ξενοδοχεία στον αστικό ιστό Πολυκάστρου αλλά και τα 1000 με 1500 άτομα που περιφέρονται κατά μήκος της μεθοριακής γραμμής από Χαμηλό-Ειδομένη έως Μεταμόρφωση-Κορώνα, δημιουργείται μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση.

Ο δήμος Παιονίας πλέον λυγίζει υπό το βάρος της άδικης και παράλογης ανάθεσης της διαχείρισης τόσο μεγάλου πληθυσμού λαθρομεταναστών και προσφύγων, καθώς μαζί με τα νησιά, επωμίσθηκε τον μεγαλύτερο όγκο των ροών αυτών και παρά το γεγονός ότι είμαστε ένας μικρός δήμος στα σύνορα.

Η δημοτική αρχή αντί να αντιληφθεί εγκαίρως τι πρόβλημα έχει να αντιμετωπίσει, κώφευε όταν όλοι διαμαρτύρονταν κι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, ήδη από το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Και τώρα; Έρχεται ο κ. Σιωνίδης σε δημόσια δήλωση του να μας πει ότι η λύση είναι η αναλογική κατανομή των μεταναστών μαθητών σε σχολεία όλου του δήμου!

Είναι δυνατόν να προτείνει ο δήμαρχος ως λύση την απλή μετατόπιση του προβλήματος από ένα μέρος του δήμου σε ένα άλλο; Σε λίγο θα μας προτείνει και την αναλογική μετακίνηση των μεταναστών του καταυλισμού της Νέας Καβάλας και σε άλλους οικισμούς του δήμου μας!

Έτσι όμως λειτουργεί ο κ. Σιωνίδης και η ομάδα του σε όλα τα επίπεδα. Τα ίδια αργά ή καθόλου αντανακλαστικά επιδεικνύει και στα υπόλοιπα θέματα όπως βέβαια και με την επικείμενη μετακίνηση της 33ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από το Πολύκαστρο σε άλλο μέρος της επικράτειας.

Που είναι η δημοτική αρχή να κινητοποιήσει ευρύτερες δυνάμεις, να ξεσηκώσει τους πολίτες για να αλλάξει την απόφαση αυτή;

Μήπως ο κ. Σιωνίδης φοβάται να μην του χαλάσουν την κομματική διαγωγή;

Το γεγονός της μονιμοποίησης του κέντρου φιλοξενίας της Ν. Καβάλας, μαζί με την απομάκρυνση του στρατού από την περιοχή μας, θα δημιουργήσει καταστάσεις τις οποίες δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε.

Ο δημοτικός μας συνδυασμός «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ» πάντοτε πιστοί στις δεσμεύσεις μας έναντι των συνδημοτών μας, δηλώνουμε παρόντες για να συμμετέχουμε σε κάθε κινητοποίηση και σε κάθε συλλογική δράση ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής στο δήμο μας και φυσικά είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε και την δημοτική αρχή εφόσον αναλάβει επιτέλους κάποια θετική πρωτοβουλία στα μέτωπα αυτά.

Επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους, όπως άλλωστε το είχαμε πει και στην συνάντηση με τον νυν Υπουργό κ. Μηταράκη στο δημαρχείο, όταν το επισκέφθηκε προ μηνός.

Το πρόβλημα του μεταναστευτικού στο δήμο μας δεν λύνεται με αναλογικές κατανομές των μαθητών και με συνεχή δημιουργία νέων εγκαταστάσεων μέσα στο κέντρο φιλοξενίας.

Λύνεται μονάχα με το ΠΛΗΡΕΣ, ΟΡΙΣΤΙΚΟ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ της δομής της Νέας Καβάλας.

Η Παιονία είναι η εσχατιά της Ελλάδας και η πύλη προς τα Βαλκάνια, είναι ακριτική ευαίσθητη περιοχή και δεν είναι δυνατόν να γίνεται αποθήκη ψυχών ούτε να απογυμνώνεται μετά από τόσα χρόνια παρουσίας του στρατού.

Έχουμε ήδη υποστεί τεράστιο και ασύμμετρο βάρος, ήρθε η ώρα αυτό να σταματήσει. Μόνο έτσι μπορεί να αντιστραφεί η καθοδική πορεία του δήμου και η περαιτέρω υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των συνδημοτών μας.

Καλούμε τον δήμαρχο κ. Σιωνίδη έστω και τώρα να αλλάξει τακτική και να σταματήσει να γίνεται κολαούζος των δυσμενών για τον τόπο μας κυβερνητικών αποφάσεων και να γίνει επιτέλους προστάτης των συμφερόντων των δημοτών μας.

ΠΗΓΗ: http://maxitis.gr