13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΓΕΕΦ: Σε ομάδες των πέντε και σε προκαθορισμένη ώρα η είσοδος των...

ΓΕΕΦ: Σε ομάδες των πέντε και σε προκαθορισμένη ώρα η είσοδος των νεοσυλλέκτων στα ΚΕΝ

ον “αέρα” βρίσκεται απο χθες η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Άμυνας για την κατάταξη των νεοσυλλέκτων της 2020 Β ΕΣΣΟ, στην οποία οι νεαροί εθνοφρουροί καλούνται να υποβάλουν πιστοποιητικά και έγγραφα για μοριοδότηση τους κατά την θητεία τους στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Αντισυνταγματάρχης Σάββας Πιερής ανέφερε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ότι οι νεοσύλλεκτοι μπορουν να υποβάλουν τα έγγραφα οικογενειακής κατάστασης όπως έπρατταν κατά την παρουσίαση τους στα ΚΕΝ, προκειμένου να γίνει η επιλογή για τοποθέτηση τους σε μονάδες της Εθνικής Φρουράς. Επιπλέον μπορουν να υποβάλουν τις επιθυμίες τους για όπλο και σώμα (Πεζικό, Αεροπορία, Ναυτικό κλπ) και την φρουρά που θέλουν να υπηρετήσουν, καθώς επίσης και τα μεγέθη των στολών και αρβυλών για να χορηγηθούν έγκαιρα και πριν από την κατάταξη τους.

Την ίδια ώρα, στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΜ δίνονται οι βασικες οδηγίες και πληροφορίες που αφορούν στην κατάταξη και υπηρεσία τους στην Εθνική Φρουρά, στη βάση των κανονισμών και των πρωτοκόλλων για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊου. Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 12 Ιουνίου και αργότερα οι επιτελείς θα επεξεργαστούν τα στοιχεία και θα ενημερώσουν τους στρατεύσιμους για την τοποθέτηση τους σε όπλα και φρουρές.

Ο κύριος Πιερής ανέφερε ότι στολές, άρβυλα και άλλα υλικά θα παραδοθούν σε όλες τις πόλεις και διαβεβαίωσε ότι η διανομή θα γίνει σε ημερομηνία που δεν θα συμπίπτει με ημερομηνία διεξαγωγής των Παγκυπρίων Εξετάσεων για να διευκολυνθούν οι νεαροί.

Το Υπουργείο ‘Αμυνας αποφάσισε επίσης την επαναλειτουργία του ΚΕΝ Αθαλάσσας για τους εκ Λευκωσίας νεοσύλλεκτους, ώστε να περιοριστούν οι διακινήσεις των νεαρών ενώ την ίδια ώρα θα λειτουργήσουν κανονικά τα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου. Οι νεοσύλλεκτοι θα ενημερωθούν για την ακριβή ημερομηνία κατάταξης τους και η έκκληση των αρμοδίων είναι να τηρηθούν πιστά. 

“Εχουμε υπολογίσει να μπαίνουν ομάδες των πέντε ατόμων λόγω της πανδημίας και αν κάποιος δεν το τηρήσει και θα αναγκαστούμε να πάνε στο ΚΕΝ Πάφου μετά από μια εβδομάδα που οι χώροι και οι αποστάσεις μπορούν να τηρηθούν πιο εύκολα. Δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε κανένα αλλά πρέπει να έρθουν πιστά την ώρα και την μέρα τους.”

ΠΗΓΗ: https://www.alphanews.live/cyprus/se-omades-ton-pente-kai-se-prokathorismeni-ora-i-eisodos-ton-neosyllekton-sta-ken