13.3 C
Athens
Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΓΕΕΘΑ: Podcast #2 «Οι Κυρίαρχοι των Ελληνικών Ουρανών»

ΓΕΕΘΑ: Podcast #2 «Οι Κυρίαρχοι των Ελληνικών Ουρανών»

Η σειρά των podcasts στρατιωτικής θεματολογίας που εγκαινίασε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας συνεχίζεται.

Το δεύτερο podcast είναι αφιερωμένο στην Πολεμική μας Αεροπορία, στους Φύλακες των Ελληνικών Ουρανών, οι οποίοι την 8η Νοεμβρίου, ημέρα της εορτής των Αρχαγγέλων, τιμούν με μεγαλοπρέπεια τον Προστάτη τους Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Στην αφήγηση του podcast συμμετέχει ο Επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής, Ιπτάμενος Επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ», ο Πιλότος που κατά την πρόσφατη στρατιωτική παρέλαση εκτέλεσε άψογα ακροβατικούς ελιγμούς πάνω από τη Θεσσαλονίκη και έστειλε από τους αιθέρες μήνυμα Εθνικής Υπερηφάνειας προς όλους τους Έλληνες για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

To στίγμα τους στην ηχογράφηση έδωσαν οι Αντιπτέραρχοι (Ι) ε.α. Κωνσταντίνος Χατζηλάκος και Διογένης Χαρλαύτης, δύο πραγματικοί «Άσσοι των Αιθέρων», οι οποίοι τίμησαν την Πολεμική Αεροπορία με τη πλούσια δράση τους σε πολεμική και ειρηνική περίοδο (δείτε εδώ τα βιογραφικά τους).

Το podcast έχει τον τίτλο «Οι Κυρίαρχοι των Ελληνικών Ουρανών» και περιγράφει τις χρυσές σελίδες δόξας που έγραψαν οι Έλληνες Αεροπόροι από το 1912 μέχρι και σήμερα, αλλά και τον σκληρό αγώνα που δίνει το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Ιπτάμενοί μας, οι Μηχανικοί μας, η Αεράμυνα και τα Σώματα Υποστήριξης, προβάλλοντας καθημερινά, ημέρα και νύχτα, την αεροπορική ισχύ της Χώρας μας, διασφαλίζοντας 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες τον χρόνο την Ελληνική Αεράμυνα, αναχαιτίζοντας κάθε ξένο αεροσκάφος που επιχειρεί να παραβιάσει τον Εθνικό Εναέριο Χώρο μας.

Παράλληλα όμως με την κύρια Αποστολή τους, προσφέρουν ζωτικές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο, προστατεύοντας τα δάση και τις περιουσίες των πολιτών σβήνοντας πυρκαγιές από αέρος, σώζοντας ζωές με αποστολές Έρευνας και Διάσωσης και μεταφέροντας ασθενείς και μοσχεύματα προστατεύοντας το πολύτιμο αγαθό της υγείας των Ακριτών μας.

Οι Πιλότοι μας κυριαρχούν σήμερα στους Ελληνικούς Ουρανούς, αποτελώντας τους εκφραστές της αποτρεπτικής ισχύος του Έθνους στους αιθέρες.