13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΓΕΕΘΑ: Σεμινάριο Ενημέρωσης Στελεχών Πολιτικού Τομέα

ΓΕΕΘΑ: Σεμινάριο Ενημέρωσης Στελεχών Πολιτικού Τομέα

Από την Πέμπτη 20 έως την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε «Σεμινάριο Ενημέρωσης Στελεχών Πολιτικού Τομέα» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Παλλαϊκής Άμυνας – Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών – Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ-ΠΣΣ) του ΓΕΕΘΑ, στο αμφιθέατρο «Επισμηναγός (Ι) Δημήτριος Καμπέρος».

            Το σεμινάριο παρακολούθησαν συνολικά 125 στελέχη υπηρεσιών ΠΑΜ-ΠΣΕΑ κεντρικού και περιφερειακού επιπέδου, στελέχη Οργανισμών, Επιχειρήσεων και Ιδρυμάτων που υπάγονται στους ανωτέρω φορείς ή εποπτεύονται από αυτούς και χειρίζονται θέματα ΠΑΜ-ΠΣΕΑ, καθώς και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) και του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.). Οι φορείς που εκπροσωπήθηκαν είναι οι παρακάτω:

  • Η Βουλή των Ελλήνων.
  • Η Προεδρία της Κυβέρνησης.
  • Τα αρμόδια Υπουργεία.
  • Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
  • Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις Περιφέρειες.
  • Χειριστές Θεμάτων Πολιτικής Άμυνας από το Αρχηγείο και τις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και από το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Π.Σ.

            Τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο εκπροσώπησε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Γούναρης, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τονίζοντας την σημασία της ανάπτυξης αγαστής συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων με τους φορείς του Πολιτικού Τομέα και της εμβάθυνσής της στα θέματα πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

            Το σεμινάριο είχε σκοπό την ενημέρωση των φορέων του Πολιτικού Τομέα επί θεμάτων ΠΑΜ-ΠΣΕΑ-ΠΣΣ, ΠΣΕΑ σε Διεθνείς Οργανισμούς (Civil Emergency Planning – CEP), Εθνικού Κανονισμού Ασφαλείας, καθώς και επί Κρυπτασφαλισμένης Επικοινωνίας. Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν από ομιλητές του ΓΕΕΘΑ, της Προεδρίας της Κυβέρνησης, των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών και Μεταφορών, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Μακεδονίας – Θράκης και Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου, καθώς και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αγρινίου.