13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΓΕΕΘΑ - ΣΑΝ: ''Χακί'' Νοσηλευτής συντάσσει την καλύτερη εργασία για τα 200...

ΓΕΕΘΑ – ΣΑΝ: ”Χακί” Νοσηλευτής συντάσσει την καλύτερη εργασία για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Του Ηλία Προύφα

Διάκριση για το ΓΕΕΘΑ και τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, σε διαγωνισμό εργασιών σπουδαστών Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών.

Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το ΓΕΕΘΑ, ζήτησε τη σύνταξη επετειακών εργασιών, από σπουδαστές των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Ανάμεσα στις πολλές συμμετοχές, ξεχώρισε και διακρίθηκε ως η καλύτερη, η εργασία του Χαλκιδαίου σπουδαστή της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής, Βελισσαρίου Ηλία.

Εστιάζοντας αποκλειστικά στους πίνακες και τα χαρακτικά που απεικονίζουν τις μάχες της Επανάστασης, αποτύπωσε επιτυχώς, μία αφήγηση των πολεμικών αναμετρήσεων του Αγώνα, εκ παραλλήλου με την ανάδειξη των ζωγράφων και των έργων τους.

Όπως ο ίδιος τόνιζε, «Αναμφίλεκτα, η Τέχνη συνιστά ακένωτη Ιστορική πηγή που εμφωλεύει πολύτιμες πληροφορίες. Έτσι και η επανάσταση του 1821 αποτέλεσε πολύτιμη προσθήκη και παρακαταθήκη στον υμέναιο Τέχνης- Ιστορίας».

Η εργασία του Ηλία Βελισσαρίου βραβεύτηκε από το ΓΕΕΘΑ και έχει τυπωθεί σε βιβλίο με τίτλο, «Η αποτύπωση μαχών της Επανάστασης του 1821 σε πίνακες ζωγραφικής και χαρακτικά έργα».

Θερμά συγχαρητήρια!