13.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΓΕΕΘΑ: Ανάκληση αδειών των στρατιωτικών - Τι προβλέπει το σχέδιο ΕΣΤΙΑ

ΓΕΕΘΑ: Ανάκληση αδειών των στρατιωτικών – Τι προβλέπει το σχέδιο ΕΣΤΙΑ

Το σχέδιο αυτό μεριμνά για περιπτώσεις όπως αυτές που ισχύουν κατά τις οποίες ανακαλούνται όλες οι άδειες και καλούνται οι στρατιωτικοί να επιστρέψουν στις μονάδες για να υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα

Το ΓΕΕΘΑ έστειλε σήμα από χθες το βράδυ ενημερώνοντας τα στελέχη του ότι προχωρά σε ανάκληση αδειών και ματαίωση έκδοσης νέων αδειών για το προσεχές διάστημα. Οι Ενοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς η τουρκική προκλητικότητα χτυπάει «κόκκινο» με τη γείτονα να βγαίνει ξανά με απειλητικές διαθέσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το σήμα, ανακαλούνται όλες οι άδειες και αναστέλλεται η χορήγηση των προγραμματισμένων αδειών στο στρατιωτικό προσωπικό εκτός από:

  • όσους βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια
  • σε άδεια κυήσεως και ανατροφής τέκνου (για τις γυναίκες)
  • σε άδεια ανατροφής τέκνου (για άνδρες)
  • Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα στους διοικητές να ανακαλέσουν και πολιτικό προσωπικό εφόσον το κρίνουν απαραίτητο.

Σε ανάλογες περιπτώσεις, υπάρχει μέριμνα για τους γονείς στρατιωτικούς που καλούνται να επιστρέψουν άμεσα στις μονάδες τους, το λεγόμενο σχέδιο ΕΣΤΙΑ. Οι οικογένειες στρατιωτικών που οι γονείς υπηρετούν και οι δυο στις Ενοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, καθώς όπως αναφέρουν δεν έχει εφαρμοστεί παντού το σχέδιο ΕΣΤΙΑ. Υπάρχουν ανακλήσεις αδειών, και συναγερμός σε όλες τις μονάδες, αλλά δεν υπάρχει μέριμνα για τα παιδιά τους.

Το σχέδιο αυτό μεριμνά για περιπτώσεις όπως αυτές που ισχύουν κατά τις οποίες ανακαλούνται όλες οι άδειες και καλούνται οι στρατιωτικοί να επιστρέψουν στις μονάδες για να υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα και μένουν «ξεκρέμαστες» οικογένειες με ανήλικα παιδιά που δεν μπορούν να τα αφήσουν υπό την επίβλεψη συγγενούς.

ΠΗΓΗ: https://www.ethnos.gr