13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΒΙΝΤΕΟ - Τι δήλωσε ο ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανής μετά την επίσκεψη στο...

ΒΙΝΤΕΟ – Τι δήλωσε ο ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανής μετά την επίσκεψη στο 424

Κάτι παραπάνω από απελπιστική φαίνεται να είναι η κατάσταση στο δεύτερο κύμα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, καθώς επιστρατεύονται όλα τα δυνατά μέσα για να στηριχθεί το ΕΣΥ.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Σε αυτές τις συνθήκες πολέμου, με πάνω από 100 νεκρούς καθημερινά τις τελευταίες ημέρες, το Γενικό Επιτελείο Στρατού προχωράει στη διαμόρφωση κινητής υγειονομικής μονάδας εκτάκτων αναγκών στο πάρκινγκ του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, μετά από απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Αλκιβιάδης Στεφανής, αφού επιθεώρησε τις εργασίες δήλωσε πως, η κινητή μονάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, και θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις, και γίνονται οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές συνδέσεις.

“Υπάρχει αισιοδοξία ότι πολύ γρήγορα η Θεσσαλονίκη θα ανακάμψει και θα δούμε φως σε αυτή τη σκληρή κατάσταση. Εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα”.

Συγκεκριμένα, η μονάδα αποτελείται από αντίσκηνα και κοντέινερ και θα διαθέτει 50 κλίνες νοσηλείας, δύο ΜΕΘ και ακτινολογικό εργαστήριο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διάγνωση επιπτώσεων του κορωνοϊού στον θώρακα.

Στόχος είναι να μπορεί η μονάδα να δεχτεί – εφόσον απαιτηθεί – ασθενείς, προκειμένου να εξοικονομηθεί χώρος για ασθενείς με κορωνοϊό εντός του νοσοκομείου.

Ο κ. Στεφανής θα έχει συνάντηση με τον γγ υπηρεσιών υγείας, διοικητή ΕΚΑΒ, και τους διοικητές 3ης 4ης ΥΠΕ.

ΠΗΓΗ: https://thesstoday.gr