13.3 C
Athens
Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΒΙΝΤΕΟ-Ανατριχίλα: Έλληνες στρατιώτες τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο, φτάνοντας στο Καστελόριζο όπου θα...

ΒΙΝΤΕΟ-Ανατριχίλα: Έλληνες στρατιώτες τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο, φτάνοντας στο Καστελόριζο όπου θα υπηρετήσουν

Δυο ΒΙΝΤΕΟ που προκαλούν ανατριχίλα, με Έλληνες στρατιώτες να τραγουδούν τον Εθνικό μας Ύμνο πάνω στο πλοίο της γραμμής “ΣΤΑΥΡΟΣ” που τους μεταφέρει στο ακριτικό Καστελόριζο, όπου θα υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία.

Οι στρατιώτες τραγουδούν τον Εθνικό μας Ύμνο πάνω στο καράβι ενώ περνούν από το σημείο όπου βρίσκεται ένα από τα στρατιωτικά φυλάκια, με τους συναδέρφους τους που είναι εκεί να τους υποδέχονται ανεμίζοντας την ελληνική σημαία.

Επίσης, ενώ το πλοίο “δένει” στο λιμάνι του Καστελόριζου, συνεχίζουν να τραγουδούν και οι κάτοικοι του νησιού που βρίσκεται στο επίκεντρο των τουρκικών προκλήσεων εδώ κα μήνες, νοιώθουν ρίγη εθνικής συγκίνησης.

Τα ΒΙΝΤΕΟ “ανέβασε” πριν από λίγη ώρα στην προσωπική του σελίδα στο facebook o Φώτης Μανούσης και είναι των φίλων και συνεργατών της εταιρείας του  Ευθύμιου Ξυπολυτά και Βαρβάρας Χατζηπέτρου. Ο ιδιοκτήτης της SAOS Ferries, το πλοίο της οποίας “ΣΤΑΥΡΟΣ” (πρώην ΣΑΟΣ ΙΙ) που εκτελούσε χρόνια την γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη και τώρα εξυπηρετεί ακτοπλοϊκές γραμμές στα Δωδεκάνησα, σχολίασε μάλιστα χαρακτηριστικά:

“Συγκινήθηκα βλέποντας αυτές τις εικόνες που μόλις δημοσιοποίησε φίλος και συνεργάτης από το πλοίο μας!Όταν όλοι μας αντιμετωπίζουμε την πανδημία από την σιγουριά του σπιτιού μας και γκρινιάζουμε για κάθε τι που συμβαίνει, υπάρχουν τα παλικάρια αυτά, που με τόσο ενθουσιασμό πηγαίνουν να φυλάξουν τα σύνορα της πατρίδας μας!Νοιωθω περήφανος για όλα αυτά τα Ελληνόπουλα και για τους γονείς που τα ανάθρεψαν”!

Να θυμίσουμε ότι με απόφαση του κ.Μανούση, το πλοίο “ΣΤΑΥΡΟΣ” μεταφέρει ΔΩΡΕΑΝ όλο τον χρόνο από και προς το Καστελόριζο, όλους τους επιβάτες, μόνιμους κατοίκους ή επισκέπτες, μαζί με τα οχήματα τους. Ήταν μια προσφορά που ανακοίνωσε από την πρώτη στιγμή που ανατέθηκε η συγκεκριμένη γραμμή στην εταιρεία SAOS Ferries, ενώ παράλληλα το πλοίο διανυκτερεύει στο νησί και φεύγει το πρωί για Ρόδο.

ΠΗΓΗ: https://www.evros-news.gr