13.3 C
Athens
Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΒαρέα και Ανθυγιεινά στο Υγειονομικό Προσωπικό - Αποζημίωση Εφημεριών στους Στρατιωτικούς Ιατρούς

Βαρέα και Ανθυγιεινά στο Υγειονομικό Προσωπικό – Αποζημίωση Εφημεριών στους Στρατιωτικούς Ιατρούς

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Υφυπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί

1.    Μάχη για όλους τους Έλληνες δίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό των πολιτικών και στρατιωτικών Νοσοκομείων όλης της χώρας, βρισκόμενοι στο πλευρό των ασθενών για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά με τον COVID -19 (κορωνοϊό) καθώς και κάθε άλλο περιστατικό που καταφθάνει στις νοσηλευτικές μονάδες. Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν καθημερινά έχουν αυξήσει δραματικά την πίεση στον δημόσιο τομέα της υγείας.

2.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση, τις ευχαριστίες της και τον θαυμασμό των στρατιωτικών όλης της χώρας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού νοσηλευτικού προσωπικού, τους μεγάλους ήρωες των τελευταίων ημερών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της πανδημίας.

3.   Διανύουμε περίοδο κατά την οποία το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων καλείται:

      α.    Να συνδράμει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 με την διάθεση στρατιωτικών Νοσοκομείων και κλινικών (ΝΙΜΙΤΣ, 424 ΓΣΝΕ), την δημιουργία πτέρυγας covid-19 σε όλα τα στρατιωτικά Νοσοκομεία της Χώρας συμπεριλαμβανομένων των ΚΙΧΝΕ  και την συμμετοχή υγειονομικού προσωπικού.

      β.    Να εμπλακεί στους ελέγχους για τον COVID-19 (Κορονϊό),  στις Πύλες εισόδου της Χώρας (Λιμάνια – Αεροδρόμια), έχοντας την απόλυτη ευθύνη για τους ελέγχους που γίνονται στα αεροδρόμια, μετά το «άνοιγμα» των διεθνών πτήσεων την 1η Ιουλίου 2020.

      γ.    Να συμμετέχει με την διάθεση πολύτιμου προσωπικού και πόρων στα Προ-αναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών (Hot Spot), με ότι επιπτώσεις επιφέρει αυτό στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων.

      δ.    Να στελεχώσει τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα της Πρωτεύουσας καθώς και να συνδράμει στον εμβολιασμό των κατοίκων σε περισσότερα από 60 νησιά και ιδιαίτερα σε νησιά στα οποία δεν υφίστανται Νοσοκομεία ή κέντρα Υγείας.

4.   Επιπρόσθετα η Πολεμική Αεροπορία προβαίνει στην παραχώρηση των εγκαταστάσεων εκατόν ογδόντα (180) κλινών νοσηλείας και κλινών αυξημένης φροντίδας του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (Γ.Ν.Α.) για την κάλυψη αναγκών δημόσιας υγείας, για χρονικό διάστημα από 22.3.2021 έως και 30.04.2021. Συγκεκριμένα κατόπιν συνάντησης της ΠΟΜΕΝΣ με την Διοίκηση του 251 ΓΝΑ, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής μας διαβεβαίωσαν ότι το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου θα παρέχει, υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες, παράλληλα με το δικαιούχο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, συνεισφέροντας στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται για την άμβλυνση  της πίεσης στον δημόσιο τομέα της υγείας.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Υφυπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί

5.   Οι εξελίξεις με την επιδημία του COVID-19 (κορωνοϊού), αναδεικνύουν για άλλη μια φορά, την ανάγκη για:

      α.    Ένταξη του υγειονομικού προσωπικού των Στρατιωτικών Νοσοκομείων (νοσηλευτικού προσωπικού, βοηθών νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και όλου του παραϊατρικού προσωπικού των εργαστηρίων), στους δικαιούχους του ανθυγιεινού επιδόματος που καθορίζεται στο (α) σχετικό και του επαγγέλματος τους, στην κατηγορία των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, όπως είχε επισημάνει η Ομοσπονδία μας με το (β) και (γ) έγγραφα της.

       β.    Αποζημίωση εφημεριών στους στρατιωτικούς Ιατρούς που παρέχουν υπηρεσίες υγείας στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, όπως ακριβώς πραγματοποιείται για τους ιατρούς του Υπουργείου Υγείας, ακόμα και στους πολίτες- ιατρούς που υπηρετούν σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

6.    Η υλοποίηση των αιτημάτων αυτών, θα εξισορροπήσει την άνιση μεταχείριση που υφίσταται το ανωτέρω προσωπικό, όπου το πολιτικό νοσηλευτικό προσωπικό που δουλεύουν σε δημόσια και στρατιωτικά νοσοκομεία, εντάσσεται στο ειδικό καθεστώς, ενώ οι στρατιωτικοί με την ειδικότητα του νοσηλευτή όχι, παρόλο που οι προϋποθέσεις του νόμου είναι ίδιες.

7.    Οφείλουμε όλοι μας να τιμήσουμε τους ανθρώπους που συστρατεύονται αυτές τις δύσκολες στιγμές, στη μάχη για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της υγείας για όλους μας και οι οποίοι καλούνται να συνεχίσουν να εργάζονται σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνους.

8.   Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

Μετά τιμής

 Για το Δοιηκητικό Συμβούλιο

Ο ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας
  
Δημήτριος Ρώτας Ασμχος (ΥΔΚ)Γεώργιος Θεοδώρου Τχης (ΠΖ)