13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΒαθμολογική Εξέλιξη ΕΠΟΠ

Βαθμολογική Εξέλιξη ΕΠΟΠ

Επιστολή αναγνώστη στο kranosgr:

Καλησπέρα σας, 

 Θέλω να αναφερθώ στη βαθμολογική εξέλιξη που προβλέπεται στους ΕΜΘ έναντι των ΕΠΟΠ. Η βαθμολογική τους εξέλιξη λοιπόν προβλέπεται μέχρι τον βαθμό του Ανθυπασπιστή, ενώ για τους ΕΠΟΠ, δεν προβλέπεται κάτι αντίστοιχο, μόνο επ’ ανδραγαθία, δεν θα έπρεπε να ισχύει κάτι αντίστοιχο και με μεγαλύτερη φυσικά βαθμολογική εξέλιξη για τους πτυχιούχους ΕΠΟΠ;

Τι απαξίωση είναι αυτοί για τους ΕΠΟΠ, και φυσικά για τους πτυχιούχους ανεξαρτήτως πτυχίου. Δεν μπορεί στα σώματα ασφαλείας να έχουν καλύτερη εξέλιξη χωρίς καν πτυχίο από κάποιο Πανεπιστήμιο η ΤΕΙ, και στους ΕΠΟΠ να μη συμβαίνει κάτι αντίστοιχο, έστω των πτυχιούχων. 

Στους ΕΠΟΠ, πέρα από το γεγονός ότι αργούν να εξελιχθούν βαθμολογικά, πρέπει να περιμένουν και 12 χρόνια για να δώσουν εξετάσεις για να γίνουν μόνιμοι υπαξιωματικοί και πάλι όχι όλοι οι πτυχιούχοι και όλα τα πτυχία (και ούτε καν αξιωματικοί δεν γίνονται),  επιπλέον απαιτείται και στα 7 χρόνια να δώσουν και εξετάσεις για να μονιμοποιηθούν ως ΕΠΟΠ .

Στα σώματα ασφαλείας όμως στη 5ετία γίνονται μόνιμοι αστυφύλακες και χωρίς εξετάσεις και χωρίς πτυχία !

 Θα επιθυμούσα να γίνει αναφορά το συγκεκριμένο θέμα, καθώς είναι μεγάλη αδικία αυτό που συμβαίνει στους ΕΠΟΠ και να αλλάξει αυτή η κατάσταση, δεν ζούμε στο μεσαίωνα ! 

Με εκτίμηση,

Μ.Ι