13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΒίντεο από τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας συνοδεία Χαρδαλιά στον Ουκρανικό λαό

Βίντεο από τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας συνοδεία Χαρδαλιά στον Ουκρανικό λαό

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, αναχώρησε σήμερα, Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ως επικεφαλής της Ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας με ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης. Το σύνολο της ανθρωπιστικής βοήθειας μεταφέρεται με πτήσεις αεροσκαφών C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και πολιτικών cargo στην Πολωνία, με τελικό αποδέκτη τους πληγέντες Ουκρανούς πολίτες και τους ομογενείς μας.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνοεδεύει ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ.

Ο κ. Χαρδαλιάς, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής, η Ελλάδα με τους συμμάχους της ύψωσε το ανάστημά της και τη φωνή της ενάντια στην κατάφορη παραβίαση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Είμαστε δίπλα στην Ουκρανία με κάθε τρόπο. Σε αυτό το πλαίσιο συνοδεύουμε σήμερα την ανθρωπιστική βοήθεια με ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης. Η αλληλεγγύη μας, οι ευχές μας, οι προσευχές μας είναι δίπλα στον ουκρανικό λαό και στους ομογενείς μας, οι οποίοι υπέστησαν τόσο τραγικές απώλειες».


Συνοδεία ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά σημαντικής ανθρωπιστικής βοήθειας για τον Ουκρανικό λαό και τους ομογενείς μας from ΥΠΕΘΑ on Vimeo.