13.3 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΑφήστε τα ΚΑΑΥ για τους στρατιωτικούς και πάτε να δώσετε κανένα ευρώ...

Αφήστε τα ΚΑΑΥ για τους στρατιωτικούς και πάτε να δώσετε κανένα ευρώ σε ταβέρνες και Beach Bar

Του Ηλία Προύφα

Αναγνώστης του kranosgr που επικοινώνησε μαζί μας κάνει λόγο ότι, εντός του στρατιωτικού θέρετρου της Δυτικής Καβάλας, δηλαδή το ΚΑΑΥ Ν. Περάμου (υπάρχει και το ΚΑΑΥ Κεραμωτής στην περιοχή της Χρυσούπολης), εισέρχονται αρκετοί πολίτες και άλλοι ένστολοι, με αποτέλεσμα οι πραγματικοί δικαιούχοι που είναι οι στρατιωτικοί να μην απολαμβάνουν όπως πρέπει των υπηρεσιών που δικαιούνται, σε μια στρατιωτική εκμετάλλευση.

Δεν γνωρίζουμε εάν και σε ποιο βαθμό ισχύει κάτι τέτοιο, το οποίο θα πρέπει να ελέγξει η Μεραρχία και η Διοίκηση του ΚΑΑΥ.

Γενικότερα όμως, γιατί και παλαιότερα έχουν γίνει καταγγελίες για την είσοδο μη δικαιούχων σε ΚΑΑΥ και Λέσχες, θα πρέπει να υπάρχει αυστηρός έλεγχος στις εισόδους των θερέτρων.

Τόσες παραλίες, ταβέρνες και beach bar υπάρχουν κοντά σε ΚΑΑΥ σε όλη την Ελλάδα, ας αφήσουν οι πολίτες, οι ένστολοι εκτός ΥΠΕΘΑ και όσοι ”ορέγονται” τα ΚΑΑΥ, το χώρο για τους ”έρμους” τους στρατιωτικούς, που δεν τους έμεινε και κάτι άλλο, από δύο τρεις στρατιωτικές εκμεταλλεύσεις, για τις οποίες έχουν κρατήσεις, για να πάνε με τις οικογένειές τους να ξεσκάσουν λιγάκι.

Ποιος από όλους αυτούς καταλαβαίνει την αγωνία των στρατιωτικών, που μαζεύουν και το τελευταίο ευρώ για τις επικείμενες μετακομίσεις των μεταθέσεων.

Στις Λέσχες να φάνε οι καθηγητές, στα ΚΑΑΥ να μπαίνουν πολίτες, να γίνουν δεξιώσεις, χοροεσπερίδες από συλλόγους, ενορίες κλπ, στα πρατήρια να ψωνίζουν όλοι, ”νισάφι πια”…

Αφήστε τις στρατιωτικές εκμεταλλεύσεις για τους πραγματικούς δικαιούχους, που δεν είναι άλλοι από τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη, έφεδροι αξκοι και το πολιτικό προσωπικό των ΕΔ με τις οικογένειές τους.

Αναβάθμιση των στρατιωτικών εκμεταλλεύσεων, επιστροφή των στρατιωτών στις μονάδες και παραχώρηση των κυλικείων – εστιατορίων σε ιδιώτες όπως στο ΚΑΑΥ Νέας Μάκρης Αθήνας, ή πρόσληψη εποχικού και μόνιμου προσωπικού όπως γινόταν παλαιότερα.