13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΑυτό είναι που θα πρέπει να μας απασχολεί: Τουρκία – Συμβούλιο Ασφαλείας...

Αυτό είναι που θα πρέπει να μας απασχολεί: Τουρκία – Συμβούλιο Ασφαλείας για «προκλήσεις Ελλάδας»: Δεν θα ανεχτούμε κανένα τετελεσμένο γεγονός

Συνεχίζονται οι απειλές της Τουρκίας με τον πλέον επίσημο τρόπο αυτή τη φορά, καθώς στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γίνεται ειδική αναφορά στις “προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας”.

“Οποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός που στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας δεν θα γίνει ανεκτό».

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στο Προεδρικό Μέγαρο διήρκεσε περίπου τρεισήμισι ώρες και ασχολήθηκε μεταξύ άλλων και με το ζήτημα ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. “Όσοι θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, υπογραμμίστηκε ότι τα κράτη που επιθυμούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και το πνεύμα της συμμαχίας.

Οι αποτρόπαιες επιθέσεις, που αποτελούν εκδηλώσεις ρατσισμού κατά του Ισλάμ και στοχεύουν τις ιερές αξίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων, έχουν καταδικαστεί έντονα. Υπενθυμίστηκε ότι όσοι ενθαρρύνουν και προστατεύουν ενέργειες που υπονομεύουν αξίες, όπως η ανεξιθρησκεία, είναι συνένοχοι σε εγκλήματα μίσους.

Περισσότερα σε λίγο…

ΠΗΓΗ: https://www.newsit.gr