13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑυξάνονται τα προβλήματα στην υγειονομική περίθαλψη στρατιωτικών

Αυξάνονται τα προβλήματα στην υγειονομική περίθαλψη στρατιωτικών

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΚΑΒΙΑ-ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΖΗΤΑ Η ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

 ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
email:[email protected]
Aρ.Πρωτ.:      284/2020
Ιωάννινα,   2 Δεκ   2020  
 

 ΠΡΟΣ:    8 Μ/Π ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ

                Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών

                Βουλευτές Ηπείρου

 ΘΕΜΑ : Αυξάνονται τα προβλήματα με την  πρωτοβάθμια Υγειονομική Περίθαλψη των Στρατιωτικών  μετά και την απόσπαση  Υγειονομικού προσωπικού της Ταξιαρχίας.Λύση εδώ και τώρα.

            Η Ένωσή επανέρχεται στο θέμα της υγειονομικής περίθαλψης των Στρατιωτικών μετά την από 19 Νοε 2020 επιστολή μας μετά και  την επικοινωνία με συναδέλφους μας, οι οποίοι ενημερώθηκαν από το 424 ΓΣΝ ότι αναβλήθηκαν σειρά εξετάσεων που έχουν προγραμματίσει.

            Τα προβλήματα αυξάνονται μετά την απόσπαση εν μέσω πανδημίας και  ύπαρξης  κρουσμάτων στο Στρδο Κατσιμήτρου  5 στελεχών του  Υγειονομικού προσωπικού της περιοχής μας  στην Κακαβιά για έλεγχο σε πολίτες τρίτης χώρας που εισέρχονται στηνΠατρίδα μας , αποδυναμώνοντας το υγειονομικό προσωπικό της Ταξιαρχίας το οποίο έχει ξεπεράσει τα όρια  αντοχής στην καθημερινή μάχη του με την πανδημία . 

            Τα παραπάνω   μετά και την   αναστολή  της εκτέλεσης  ετήσιας υγειονομικής εξέτασης των στρατιωτικών στη Ηπειρο αλλά και σε άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδας λόγω της πανδημίας από το 424 ΓΣΝ δημιουργούν νεα  σοβαρά προβλήματα στους συναδέλφους .

            Πρόταση εκ νέου  της Ένωσης μας για την καλύτερη και άμεση  περίθαλψη των Στρατιωτικών ειδικά τώρα που ακόμα και η ετήσια υγειονομική τους εξέταση έχει ανασταλθεί  και από το 424 ΓΣΝ ‘όπως αναδείξαμε με την προηγούμενη επιστολή μας είναι το παραπάνω δικαίωμα εξετάσεων σε συμβεβλημένους ιατρούς-διαγνωστικά κέντρα να επεκταθεί και  στα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ  εφόσον στην Φρουρά δεν υπάρχει Στρατιωτικό νοσοκομείο που να καλύπτει τις ανάγκες τους ,ενώ και λόγω της πανδημίας υπάρχουν δυσχέρειες στην εξυπηρέτησή τους και από τα κρατικά Νοσοκομεία της περιοχής.

           Κανένας συνάδελφος χωρίς σωστή πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη .Η Υπηρεσία να αναλάβει τις ευθύνες της.

                             Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

                                            Για το Διοικητικό Συμβούλιο
-Ο-Πρόεδρος Θεοδώρου ΓεώργιοςΤαγματάρχης (ΠΖ)6937453787  -Ο-Γενικός Γραμματέας Στρατσιάνης Παναγιώτης                     ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)6936563126