13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΑυξάνει ο αριθμός των ψεύτικων ιστοσελίδων στρατιωτικής θεματολογίας που πιθανόν να χρησιμοποιήθηκαν...

Αυξάνει ο αριθμός των ψεύτικων ιστοσελίδων στρατιωτικής θεματολογίας που πιθανόν να χρησιμοποιήθηκαν από το Predator

Του Ηλία Προύφα

Αυξάνει ο αριθμός των ψεύτικων ιστοσελίδων που πιθανόν να χρησιμοποιήθηκαν από το Predator, για παρακολουθήσεις ακόμη και στρατιωτικών.

Μετά το kranosgr.com, το οποίο παραποιήθηκε σε kranos.gr.com και άλλες ιστοσελίδες στρατιωτικής θεματολογίας, πιθανόν να έπεσαν θύματα του predator κάτι που χρειάζεται να διερευνηθεί.

Συγκεκριμένα σε αναζήτηση στο διαδίκτυο διαπίστωνε κάποιος ότι, λειτουργούσαν ψεύτικα λινκ με τις ονομασίες army.voice.gr.com, militaire.gr.com, enoplos.gr.com, veteranos.gr.com, onalert.gr.com και amynanews.gr.com, οι οποίες προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με τις αυθεντικές militaire.gr, enoplos.gr, veteranos.gr, onalert.gr, amyna.news, armyvoice.gr, αφού και αυτές οι ψεύτικες (army.voice.gr.com, militaire.gr.com, onalert.gr.com κλπ) όπως τα παραποιημένα kranos.gr.com, zougla.gr.com, flash.gr.com, viva.gr.com, παρέπεμπαν σε ίδια σελίδα του youtube, με άσχετο περιεχόμενο (βίντεο με ζώα).

Εντελώς ξαφνικά όλες οι παραπάνω παραποιημένες ιστοσελίδες έχουν κλείσει και όποιος επιχειρήσει να τις κλικάρει, ενημερώνεται με τον ίδιο τρόπο για όλες, ότι οι λογαριασμοί έχουν ανασταλεί, κάτι που σημαίνει πως πιθανόν να ζητήθηκε να ερευνηθούν από τις αρχές, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των παρακολουθήσεων.

Το θέμα είναι σοβαρό και η έρευνα από τις αρχές κρίνεται απαραίτητη, όπως απαραίτητες κρίνονται και οι δημόσιες απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

1) Ποιος και πότε κατοχύρωσε donaims name, με παρόμοια ονόματα γνωστών ιστοσελίδων στρατιωτικής θεματολογίας;

2) Έχουν χρησιμοποιηθεί όλα τα παραπάνω παραποιημένα donaims name με sms από το predator, προκειμένου να παγιδέψουν στρατιωτικούς;

3) Ποιος ανέστειλε ξαφνικά τη λειτουργία τους και γιατί;

Όσον αφορά το predator σύμφωνα με την έρευνα των εξειδικευμένων τεχνικών για λογαριασμό του insidestory.grτα μέχρι σήμερα γνωστά domains-παγίδες που έχουν αγοραστεί ανέρχονται στα 50, επτά περισσότερα από τα 43 που μάθαμε στις 16 Δεκεμβρίου όταν δημοσιοποιήθηκε η έρευνα της META. Αποτελούν μέρος από τα συνολικά 310 sites που εντόπισε η μητρική εταιρεία του facebook – πρόκειται για ποσοστό επί του συνόλου σχεδόν 15%, που φαίνεται ότι στήθηκε για ελληνόφωνους στόχους.

Δείτε τα ψεύτικα λινκ ιστοσελίδων στρατιωτικής θεματολογίας και όχι μόνο , η λειτουργία των οποίων έχει ξαφνικά και μαζικά με την ίδια φόρμα ανασταλεί.

Δείτε τα 50 ψεύτικα domains παγίδες