13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΑτύχημα στον Έβρο. Τέλος καλό όλα καλά!

Ατύχημα στον Έβρο. Τέλος καλό όλα καλά!

Του Ηλία Προύφα

Στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου, οι μονάδες πραγματοποιούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επιχειρησιακές δραστηριότητες και το κάνουν καλά.

Αυτός είναι ο σκοπός και ο ρόλος τους. Όταν όμως συνεχώς εξασκείσαι, τόσο με επίγεια όσο και με εναέρια μέσα, θα υπάρχουν και οι ατυχείς στιγμές.

Τα μηχανήματα είτε είναι Τεθωρακισμένα, είτε του Μηχανικού του Πεζικού, της Αεροπορίας Στρατού κλπ, κάποια στιγμή ενδεχομένως να παρουσιάσουν βλάβες, όπως χθες με το Μ113 στην περιοχή των Φερών.

Το ζητούμενο είναι το προσωπικό να είναι άριστα εκπαιδευμένο, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε ανάλογες καταστάσεις και να μην κινδυνεύσει ο ανθρώπινος παράγοντας.

Χθες στην περιοχή των Φερών, όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες, δεν υπήρξε κίνδυνος, η βλάβη στο ΤΟΜΠ Μ113, συνέβη προς το τέλος της διέλευσης του ποταμού και τα δύο στελέχη αντέδρασαν αστραπιαία, τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίας, προκειμένου να μη κινδυνεύσει κανείς όπως και έγινε, περιορίζοντας στο μέτρο του δυνατού τις βλάβες στο όχημα.

Τα στελέχη του 535 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού και όλων των μονάδων της 31 Ταξιαρχίας – 12η Μεραρχία, είναι άριστα εκπαιδευμένα όχι μόνο για να πολεμήσουν, αλλά και να αντιμετωπίσουν την περίοδο της ειρήνης δύσκολες και λιγότερο δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να συμβούν, όπως χθες, με βλάβες σε μηχανοκίνητα μέσα.

Δεν εφησυχάζουν, με υψηλό ηθικό και με όλες τις καιρικές συνθήκες, διατηρούν ασφαλή τα σύνορά μας!